Malatya’da otobüslere HES kodu zorunluluğu geliyor

Malatya’da otobüslere HES kodu zorunluluğu geliyor

Malatya’da otobüslere HES kodu zorunluluğu geliyor

Yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Malatya’da otobüs kartlarına 20 Kasım’a kadar HES kodu yüklenecek. Toplu taşımayalara, 21 Kasım’dan itibaren HES’siz binilemeyecek.
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği, Malatya Büyükşehir Belediyesince yürütülen her türlü şehir içi toplu ulaşım aracıyla, otobüs, trambüs ile yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel hale getirilmiş elektronik, akıllı seyahat kart sistemleri ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında gerekli entegrasyon çalışmalarının 20 Kasım 2020 tarihine kadar tamamlanacak.
21 Kasım 2020 tarihinden itibaren seyahat kartlarının kişileştirilmesi ve HES kodu tanımlama işlemlerini tamamlamayanların elektronik, akıllı seyahat kartlarını kullanmalarının engellenmesine karar veren İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararında, "Covid19 hastalığı tanısı konulan ya da temaslısı durumunda olan vatandaşlarımıza ait varsa kişiselleştirilmiş seyahat kartlarının izolasyon süresi boyunca otomatik olarak askıya alınmasına karar verildi. Covid19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle izolasyonda olması gerektiği kendisine bildirilmesine rağmen şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgilerinin, gerekli idari yaptırımların uygulanması ve gerekiyorsa suç duyurusunda bulunulması amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesince Kaymakamlıklarla paylaşılmasına karar verildi" ifadeleri yer aldı.


Güncel 31.10.2020 11:32:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

3

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

4

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

5

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

6

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

10

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı