Mamak’ta led ekranlara Filistin Bayrağı yansıtıldı

Mamak’ta led ekranlara Filistin Bayrağı yansıtıldı

Mamak’ta led ekranlara Filistin Bayrağı yansıtıldı

Mamak Belediyesi ilçede bulunan Led ekranlara Filistin bayrağı yansıtarak, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da İsrail’in saldırılarına maruz kalan Filistinlilere dayanışma mesajı gönderdi.
Mamak Belediyesi, İsrail’in Doğu Kudüs’teki Filistinlilere yönelik saldırılarına ve Mescidi Aksa’ya yönelik çirkin planlara karşı Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla belediye hizmet binası başta olmak üzere, led ekranlar, totemler ve Samsun Yolu kenarında 40 metre yüksekliğe sahip kule ve 37 adet Türk bayrağının dalgalandığı Anıt Bayrak Park’a Filistin bayrağı astı. Türk ve Filistin bayrağının yan yana dalgalandığı ve başkentin giriş noktası olan Anıtbayrak park aynı zamanda özel donanımlarla ışıklandırıldı. Mamak her bayrağın altına konulan projektörlerle, Filistin bayrağının renklerine büründü.

“Kudüs bizimdir ve bu canlar bu bedende kaldığı sürece Müslümanların kalacaktır”
Türkiye’nin Filistin davasındaki duruşuyla dünyanın beşten büyük olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Kudüs sıradan şehirlerden biri değil. Müslümanlar için Kudüs hasrettir, ecdadın mirasıdır. İsra’nın durağı, miracın basamağıdır. Kudüs, ilk kıble ve peygamberler şehridir. Kudüs, Müslümanların namusudur ve hamd olsun, tüm Müslümanlar bunun bilincindedir. Mamak’tan tüm Dünya’ya sesleniyoruz: Kudüs bizimdir ve bu canlar bu bedende kaldığı sürece Müslümanların kalacaktır" ifadelerini kullandı.

“Kudüs bir ümmetin özgürlük mücadelesidir”
Tüm Dünya’ya "Dünya 5’ten Büyüktür" mesajını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşunun ümmet için bir örnek olduğunun altını çizen Başkan Köse, “Kudüs bir ümmetin özgürlük mücadelesidir" ifadesine yer verdi.


Güncel 11.05.2021 11:56:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

2

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

3

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

4

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

5

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

6

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

7

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

8

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

9

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

10

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu: