Manavgat Belediyesi afetlere karşı arama kurtarma ekibi kurdu

Manavgat Belediyesi afetlere karşı arama kurtarma ekibi kurdu

Manavgat Belediyesi afetlere karşı arama kurtarma ekibi kurdu

ANTALYA - Antalya'da Manavgat Belediyesi, afetlere karşı Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde Manavgat Arama Kurtarma Ekibi (MAK) kurdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye bünyesinde kurulan MAK ekibinin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile işbirliği içinde yürütülen kapsamlı saha eğitimlerine katıldığı belirtildi.

Afet yönetimi ve arama kurtarma alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitim sürecinde ekip üyeleri, arama-kurtarma teknikleri, enkaz altından canlı kurtarma yöntemleri, acil tahliye planlaması ve ekip içi koordinasyon gibi konularda pratik yapma imkanı buldu.

Gerçeğe yakın senaryolar üzerinden yapılan tatbikatlarla ekip üyelerinin kriz anlarında hızlı ve etkin karar alabilme yetileri geliştirildi. Yıkılmış bina enkazları, dar alanlar, engelli geçiş güzergahları gibi zorlu koşullar altında kurtarma çalışmaları uygulandı.



Yurt Dünya 16.04.2025 15:35:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Ticaret Odası Başkanı Bayram, şalgamın AB'den coğrafi işaret tescili almasını değerlendirdi:

2

Isparta'da Down sendromlu Elif atletizmde çifte başarı elde etti

3

Yeditepe Üniversitesinden "Made in EU" değerlendirmesi

4

Huawei KOBİ'ler için yapay zeka odaklı eKit çözüm ailesini yeniledi

5

QM Awards'ta başarılı turizmciler ödüllendirilecek

6

Antalya'da kışın karaya çekilen tur tekneleri yeni sezona hazırlanıyor

7

Araç çarptıktan sonra ölüme terk edilen "Tofi" platinle yürümeye başladı

8

Üniversiteliler görme engelli çocuklar için Braille alfabesiyle dergi hazırladı

9

Kahramanmaraş'ta kursiyer kadınlar hem öğreniyor hem aile bütçesine katkı sağlıyor

10

Antalya'da sürdürülebilir su politikaları ve suyun geleceği konuşuldu