Manavgat Sanayisinde balık ölümleri

Manavgat Sanayisinde balık ölümleri

Manavgat Sanayisinde balık ölümleri

Antalya’nın Manavgat ilçesi Karaöz-Demirciler Mahallesi ve Bahçelievler Mahallelerindeki kanallardan sonra Sanayi Mahallesi Sanayi Sitesi içerisinde bulunan tahliye kanalında da balık ölümleri yaşanıyor. Son günlerde çok sayıda balığın yanında kanalda kaplumbağa ve diğer canlıların öldüğünü belirten vatandaşlar, yetkilileri önlem almaya çağırdı. Sanayi içerisindeki kanalda balık ölümlerinin yanı sıra kanalın yüzeyini tamamen çöpler ve yanık yağ kaplamış durumda.
Geçmiş yıllarda da kanalda balık ölümlerinin olduğunu belirten vatandaşlar, son 4-5 gündür balık ölümlerinin arttığını, kanalın üzerinin ölü balıklarla dolduğunu belirtti. Balık ölümleri karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirten Sanayi Mahallesi Muhtarı Hasan Çınar, “Sulama kanalından başlayarak aşağıdaki çoraklama kanalına kadar kanalın üzeri tamamen ölü balıkla dolu. Binlerce balık göz göre göre öldü ve ölmeye devam ediyor. Konuyla ilgili yaptığımız girişimlerden sonuç alamadık. En azından kanala temiz su bırakılması konusunda sulama birliğinden yaptığımız talebe olumsuz cevap aldık. Yetkililerden balık ölümleri konusunda gerekli incelemeleri yaparak bu sorunu ortadan kaldırmaya çağırıyoruz” dedi.
Balık ölümleri karşısında çaresiz olduklarını belirten vatandaşlar “Gözümüzün önünde balıklar ve su içerisinde bulunan diğer canlılar ölüyor. Yetkililer bu işe acil çözüm bulmalıdır. Balıkların ölümüne seyirci kalınmasın” şeklinde konuştu.


Güncel 20.03.2021 12:09:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "devlet himayesindeki" gençlere yönelik çalıştay düzenlendi

2

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

3

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

4

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

5

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

7

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

8

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

9

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

10

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor