Manisa’da köylülerin “dolu savar” isyanı

Manisa’da köylülerin “dolu savar” isyanı

Manisa’da köylülerin “dolu savar” isyanı

Manisa’nın Salihli, Gördes ve Gölmarmara ilçelerinden 13 mahalle muhtarı ve beraberindeki köylüler, Salihli’ye bağlı Kemer Mahallesi’ndeki bir tarım firmasının doludan korunmak için kullandığı ses bombalarının kuraklığa neden olduğunu öne sürdü.
Salihli’nin Kemer Mahallesi’nde kurulan bir tarım firmasının, 2 yıl önce dolu yağışını engellemek amacıyla başvurduğu yöntem, çevredeki çiftçilerin tepkisine yol açtı. Salihli’nin Gökeyüp, Hacıhıdır, Kurttutan, Poyraz, Kemer ve Kale, Gölmarmara’nın Yeniköy, Çamköy, Yunuslar ve Ayanlar, Gördes’in Karayakup, Çağlayan ve Yeniköy Mahalle muhtarları, tarım firmasının gökyüzüne attırdığı dolu bombalarının bulutları dağıttığını ve bu nedenle çevredeki mahallelere bahar yağmurlarının yağmadığını savundu.

“Bahar yağmurlarına hasret kaldık”
Kurttutan Mahalle Muhtarı Süleyman Kaya, “Dolu savar makinesinden etkilenen Manisa’nın Salihli, Gölmarmara ve Gördes ilçelerinden 13 mahalle muhtarı olarak, burada bir araya gelerek mahallelilerin taleplerini dile getirdik. Köylüler olarak bu dolu savar makinesine karşıyız, bunun patlatılmasını istemiyoruz. Çünkü biz çevre mahalleliler olarak, topun atılmaya başlandığı yıldan bu yana bahar yağmurlarına hasretiz” dedi.

“Bu konuya acilen çözüm bulunmasını istiyoruz
Hacıhıdır Mahalle Muhtarı Mahmut Akkuzu da, “Biz çevre mahalle halkı olarak bu topun patlatılmasına karşıyız. Biz 2 yıldır bu topun patlatılmasından dolayı kuraklık yaşıyoruz. Buradaki bir çiftçinin bu topu patlatmasından dolayı yaklaşık 3 bin çiftçi mağdur durumdadır. Bu top bahar aylarında patlatılıyor. Patlatılınca da bahar yağışı olmuyor, yağış olmayınca da mahsullerimiz olmuyor. Çevre köylerindeki vatandaşlarımızın hepsi bu konuya tepkili, biz muhtarlar olarak önlerinde duruyoruz. Biz muhtarlar olarak bu konuya acilen çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.
Muhtarlar bağlı bulundukları kaymakamlık ve belediye başkanlarına başvuruda bulunarak konunun araştırılmasını talep ederken, firma çalışanları konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.


Güncel 15.06.2022 23:10:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

2

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

3

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

4

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

5

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

6

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

7

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

8

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

9

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

10

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak