Mantar Üreticisilerine ışıklı tuzak, dezenfektan ve nematod dağıtımı yapıldı

Mantar Üreticisilerine ışıklı tuzak, dezenfektan ve nematod dağıtımı yapıldı

Mantar Üreticisilerine ışıklı tuzak, dezenfektan ve nematod dağıtımı yapıldı

Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akyar mahallesinde mantar üreticilerine adet ışıklı tuzak, dezenfektan ve nematod dağıtımı yaptı.
12 Mayıs Bitki Sağlığı Günü çerçevesinde Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akyar mahallesinde mantar üreticileri ile bir araya geldi. İlçe Müdürü Selda Sert ve ziraat mühendisleri üreticilere, bitki sağlığı günü, bitki sağlığında biyolojik ve biyoteknik mücadelenin önemi ve kullanımı konusunda bilgi verdi. Ayrıca mantarda biyolojik ve biyoteknik mücadelenin yaygınlaştırılması projesi çerçevesinde 34 mantar üreticisine ışıklı tuzak, dezenfektan ve nematod dağıtımı yaptı.
Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert, üreticilere teslim edilen ışıklı tuzak, dezenfektan ve nemetod sayesinde mantar sineği, biyolojik ve biyoteknik mücadelenin yaygınlaştırılması ve mantarda pestist kullanımının azaltılmasının amaçlandığı belirtilerek söz konusu ürünlerin kullanımı hakkında bilgi verdi.


Güncel 12.05.2022 16:51:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Geleneksel Türk sanatları akademide yaşatılıyor

2

Medipol'de "NoseCraft" canlı cerrahi toplantısı yapıldı

3

Antalya'da kaçakçılık operasyonunda 1 kişi yakalandı

4

Hatay'da üretilen otomotiv filtreleri 14 ülkeye ihraç ediliyor

5

Dövüş sporlarının "madalya avcısı" Tebaa Onar, crossfit branşında da başarıya doymuyor

6

Hatay Filarmoni Orkestrası açılış konseri düzenledi

7

Adana'da havanın ısınmasıyla açan çiçekler doğaya renk kattı

8

Antalya'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

9

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

10

Adana'da polis ekipleri uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını anlattı