Maraş dondurmasının anlatılacağı "Külahıma Anlat" filminin çekimleri başlıyor

Maraş dondurmasının anlatılacağı

Maraş dondurmasının anlatılacağı "Külahıma Anlat" filminin çekimleri başlıyor

KAHRAMANMARAŞ - Dünyaca ünlü ve tescilli "Maraş dondurması"nın konu edildiği yönetmenliğini Ahmet Karaağaç, senaristliğini ise Banu Şentürk'ün üstlendiği Külahıma Anlat sinema filminin çekimleri için kentte hazırlıklar tamamlandı.

Projenin yapımcısı Cüneyt Şentürk, basın toplantısında, filmde dondurmacı bir ailenin markalaşma ve dondurmayı dünyaya tanıtma serüvenini anlatacaklarını söyledi.

Şentürk, başrollerde Tuğba Özay, Okan Karacan, Naci Taşdöğen ve Max Bendo gibi oyuncuların olacağını ifade ederek, "Projemizin içerisinde dondurmacılıkla geçimini sağlayan bir ailenin tirajı komik hikayesini anlatacağız. Burada bir aşk hikayesi de var. Bunun yanında da en önemlisi Kahramanmaraş'ın kültürünü, örf ve adetlerini madalyalı şehri öne çıkaracağız." dedi.

Projenin hazırlık sürecinin üç yıl önce başladığını anlatan Şentürk, "Benim rahmetli babaannemin Elbistanlı olmasından dolayı projeyi Kahramanmaraş'ta yapma kararı aldık. Araya pandemi girince projeyi ertelemek zorunda kaldık. Ben 6 aydır İstanbul'a git gel yapıyordum. Burada bir çok çalışma yaptık. Yoğun bir hazırlanma süreci yaşadık. İnşallah güzel bir eser çıkartacağız." diye konuştu.

Filmin sponsorluğunu üstlenen MADO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kanbur da böyle bir projede yer almanın kendileri için bir ayrıcalık olduğunu aktardı.

Kahramanmaraş'ın Türkiye genelinde tanıtılması için her zaman çaba gösterdiklerini ifade eden Kanbur, filmin adının "Külahıma Anlat" olması ve içerisinde dondurmanın yer almasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Kanbur, Kahramanmaraş ve Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunabilmenin gururunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.



Bölgeden 25.11.2021 17:17:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

4

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

6

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

7

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

9

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

10

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı