Mardin’de 340 derslikli yeni eğitim yuvaları hizmete giriyor

Mardin’de 340 derslikli yeni eğitim yuvaları hizmete giriyor

Mardin’de 340 derslikli yeni eğitim yuvaları hizmete giriyor

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında, kent genelinde yürütülen eğitim yatırımları değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Valilik Dara Toplantı Salonunda Vali Demirtaş’ın başkanlığında yapılan toplantıda, il genelinde eğitim yatırımları kapsamındaki kabul aşamasına gelen ve inşaat çalışmaları devam eden okulların son durumu ele alındı. Vali Mahmut Demirtaş, yapımı devam eden okulların bir an önce bitirilip eğitime kazandırılması için yoğun bir çalışma programının uygulandığını söyledi. Mardin genelinde farklı kademelerde 340 derslikli 19 yeni okulun kısa süre içerisinde hizmete sunulacağının müjdesini veren Vali Demirtaş, “Çocuklarımızın en iyi ortamlarda eğitim görmelerini sağlamak için yeni eğitim yuvaların şehrimize kazandıracağız. 19 okulumuzda kalan birkaç eksikliğin giderilmesiyle birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. 340 derslikli 19 okulun faaliyete girmesiyle sınıflarda yaşanan yoğunluk azalarak eğitim kalitemiz daha da artacaktır. 3 okulumuzda bu hafta içerisinde bir aksilik olmazsa öğrencilerimiz eğitimlerine başlayacak. Eğitim yatırımları kapsamında 48 okul inşa edilecek. 2021 yılı içerisinde 48 okulumuzdan 43’ünü tamamlayarak ilimize kazandırmayı hedefliyoruz. Okulların şimdiden öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Toplantıya, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Şube Müdürü Tekin Oruç ve diğer ilgililer katıldı.


Güncel 29.09.2021 09:48:13 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi