Mardin’de göle dönen caddede dükkanları su bastı, esnaf caddeye olta attı

Mardin’de göle dönen caddede dükkanları su bastı,  esnaf caddeye olta attı

Mardin’de göle dönen caddede dükkanları su bastı, esnaf caddeye olta attı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde dün akşamdan bu yana etkili olan sağanak yağış sebebiyle cadde ve sokaklar göle döndü, dükkanları su bastı. Esnaf kendi imkanlarıyla suyu tahliye etti. Bir esnaf ise göle dönen caddeye olta attı.
Kızıltepe’de dünden beri devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar göle döndü, bazı işyerlerini su bastı. Yeni Mahalle Cumhuriyet Meydanı’nda dükkanları su basan esnaf kendi imkanlarıyla tahliye işlemini gerçekleştirdi. Alt yapı yetersizliğinden şikayetçi olan esnaf göle dönen caddeye olta attı.
Kızıltepe’ye deniz geldi diyerek oltasını sallayan Menduh Ugar, "Balık tutuyorum. Balık tutuyorum burada, bak deniz var Kızıltepe’de" şeklinde konuştu.
Yağmur nedeniyle kepenk indirdiklerini belirten esnaf Özgür Altuğ ise "Dükkanlarımız içinde kaldı, makinemiz içinde kaldı. Gördüğünüz gibi iki dakikalık bir yağmur ile kepenkleri indiriyoruz. Yani mağduruz. Esnaf ve aile olarak elektriğimizi kestik" dedi.
Yazın yeni yapılan caddede alt yapının yetersiz olduğunu söyleyen bir başka esnaf da gün içerisinde ikinci defa su baskını yaşadıklarını vurguladı.


Güncel 25.11.2022 18:09:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

2

Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı

3

Hatay'da takla atan otomobildeki bebek öldü

4

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

5

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

6

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

7

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

8

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

9

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

10

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti