Mardin’de iki aile arasındaki 33 yıllık husumet barışla son buldu

Mardin’de iki aile arasındaki 33 yıllık husumet barışla son buldu

Mardin’de iki aile arasındaki 33 yıllık husumet barışla son buldu

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde Atay ve Özel aileleri arasındaki 33 yıllık husumet barışla son buldu.
Mazıdağı’nın Gümüşpınar ve Alankuş köylerinden Atay ve Özel aileleri arasında 33 yıl önce başlayan husumet, bölgenin kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdi.
1989 yılında yapılan muhtarlık seçiminin ardından yaşanan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olaylarda 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet, kanaat önderlerinin girişimi ile barışla sonuçlandı.
Kızıltepe ilçesinde düzenlenen barış merasimine çok sayıda din adamı, kanaat önderleri ve taraflar katıldı.
Binlerce kişinin hazır bulunduğu merasiminin yapıldığı salona taraflar barışa öncülük eden kanaat önderlerinin eşliğinde geldi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasim, din adamları tarafından barışa yönelik dua ve ayetler okunarak devam etti. Kanaat önderleri ve din adamlarının konuşmalarının ardından arabulucuların öncülüğünde bir araya gelen husumetli taraflardan Osman Özel ile Nevaf Atay, el ele vererek tokalaşıp kucaklaştı.
Tarafların tokalaşıp selamlaşmalarıyla devam eden barış merasimi davetlilerin onuruna verilen barış yemeğiyle son buldu.


Güncel 11.02.2022 09:12:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da tropikal meyve üreticilerine iyi tarım uygulamasına yönelik eğitim verilecek

2

Antalya'da panelvan ile çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

3

Adana'da inşaat işçisi, yangında bebeğiyle birlikte kurtardığı babayla buluştu

4

İş Bankası "Daha Eşitlikçi Bir Dünya" etkinliğinde ilham veren kadınları buluşturdu

5

Burdur'da 3 araca ve bir iş yerine çarpan kamyonetin sürücüsü öldü

6

Kepez'deki okullarda öğrencilere göz taraması yapıldı

7

Garanti BBVA Yatırım "2026 Finansal Piyasalar ve Strateji Raporu"nu yayımladı

8

Türkiye'den Dünya Kadınlar Günü için 35 ülkeye 80 milyon dal çiçek

9

Nu Teknoloji operatör bağımsız özel 5G IoT altyapısı sunuyor

10

Doğa Koleji 100'ü aşkın yerleşkesinde eş zamanlı iftar düzenledi