Mardinli demir ustası 8 kez ameliyat oldu, yarım asırdır tutkuyla yaptığı işine engel olmadı

Mardinli demir ustası 8 kez ameliyat oldu, yarım asırdır tutkuyla yaptığı işine engel olmadı

Mardinli demir ustası 8 kez ameliyat oldu, yarım asırdır tutkuyla yaptığı işine engel olmadı

Mardin’de çocukluktan beri demir ustalığı yapan 65 yaşındaki Selahattin Babat, sağlık sorunlarından ötürü 8 kez ameliyat olmasına rağmen yarım asırdır tutkuyla yaptığı mesleğini tutkuyla sürdürüyor. Babat, doktorların uyarılarına rağmen ölene kadar işini yapmak istiyor.

Mardin’de yaşayan demir ustası Selahattin Babat, yarım asırdır yaptığı mesleğinden vazgeçemiyor. 8 kez sağlık sorunlarından dolayı ameliyat olan Babat, doktorların mesleğini bırakmasını istemesine rağmen çalışmaya devam ediyor. Yarım asırdır demircilik işi ile uğraşarak 5 çocuk yetiştiren Selahattin Babat, ölmeden mesleğinden vazgeçmek istemiyor. Mardin’de birçok yapıda emeğinin olduğunu söyleyen Babat, mesleğinin zor olduğunu, ama helal para kazanıyor olmanın sevincini yaşadığını belirti.

“Ne zaman ölürsem o zaman çalışmayı bırakacağım”
Mesleğini çok sevdiğini ve çalışmaktan vazgeçmeyeceğini ifade eden Babat, “Benim ilk ustam Hristiyan’dı onun yanında çalışarak çok şey öğrendim. Benim buralara gelmemi sağlayan O oldu. Şimdiye kadar çalışıp çabaladım, kimseye muhtaç kalmadım. Burada çalışıyorum zor ama helal para kazanıyorum. Benim yaşım 65 hala çalışıyorum ve ölene kadar çalışmaya devam edeceğim. Ne zaman ölürsem o zaman çalışmayı bırakacağım. Allah’a şükürler olsun çalışıyorum, çabalıyorum. Buraya gelen insanların işlerini yapıyorum, her şey para değildir, insan kazanıyorum" dedi.

"Vatandaşımızın işini halledebileyim istiyorum"
"Kapı kilidi, korkuluk yapıyorum, bugün benim Mardin’de elimin değmediği yer yoktur" diyen Babat, "Kasimiye Medresesi, Zinciriye Medresesi, Ulu Camii kiliseler gibi yerlere birçok yere iş yaptım. Ben bu yaşıma geldim çalışıyorum, çabalıyorum. Benim 5 tane çocuğum var onları bu meslek sayesinde besledim, büyüttüm. 8 kere ameliyat oldum, en son İstanbul’da özel bir hastane de ameliyat oldum. Bütün doktorlar bana bu işi yapmamı söyledi ama ben burada çalışmaya devam ediyorum. Çünkü vatandaşımızın işini halledebileyim istiyorum. Bugün marangoz geldiğinde ben ona kapı tokmağı, kilit yapmazsam kim yapacak” şeklinde konuştu.


Güncel 15.11.2022 10:05:54 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi