Mariupol Rus askerlerinin kuşatması altında

Mariupol Rus askerlerinin kuşatması altında

Mariupol Rus askerlerinin kuşatması altında

Rus askeri birlikleri, Ukrayna’nın liman kenti ve stratejik öneme sahip Mariupol’u kuşattı. Elektrik ve su kesintisinin yaşandığı kentin Belediye Başkan Yardımcısı Sergiy Orlov, "15 ana enerji hattımız vardı ve şimdi hiçbiri çalışmıyor. Mariupol hala Ukrayna’nın kontrolünde. Ancak sokaklarda çatışmalar var ve insani bir krizin eşiğindeyiz" dedi.
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 8. gününde sürüyor. Rus birlikleri, Ukrayna’nın liman kenti Mariupol’e saldırılarını yoğunlaştırdı. Rus güçlerince kuşatılan kentte elektrik ve su kesintileri yaşandığı bildirildi. Mariupol
Belediye Başkan Yardımcısı Sergiy Orlov, kentin tamamının elektrik, su ve sanitasyon sisteminden yoksun olduğunu belirterek, "15 ana enerji hattımız vardı ve şimdi hiçbiri çalışmıyor. Tamamen kesildi. Topçu atışları tarafından yok edildi. Sadece doğal gaz kaynağı kaldı. Mariupol şu anda hala Ukrayna’nın kontrolünde. Ancak sokaklarda çatışmalar var ve insani bir krizin eşiğindeyiz" dedi.

Mariupol’ün Rusya için önemi
400 bin nüfuslu Mariupol, Rusya için stratejik öneme sahip. Rusya, Mariupol’de kontrolü ele geçirdiğinde Ukrayna’nın doğusundaki Rusya destekli ayrılıkçılar ile 2014’te ilhak ettiği Kırım’daki birliklerle güçlerini birleştirilebilecek.


Yurt Dünya 3.03.2022 17:19:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

2

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

3

Bölgesel Amatör Lig

4

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

5

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi

6

Red Bull Tetris Dünya Şampiyonu Türkiye'yi temsil eden Fehmi Atalar oldu

7

Serik’te minibüs sulama kanalına düştü

8

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Adana'da açıklama yaptı:

9

Samandağ ilçesinde devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

10

AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığına atanan Fevzi İnan görevine başladı