Marmaris Çam Balı’nda coğrafi işaretli üretim artarak devam ediyor

Marmaris Çam Balı’nda coğrafi işaretli üretim artarak devam ediyor

Marmaris Çam Balı’nda coğrafi işaretli üretim artarak devam ediyor

Marmaris Ticaret Odası (MTO) tarafından alınan Marmaris Çam Balı coğrafi işareti, Büyük Marmaris Yangını sonrası rekor bir üretim gerçekleştiren Marmaris Çam Balı üreticilerine bu yıl da teslim edildi.

2019 yılında alınan Marmaris Çam Balı coğrafi işareti, yapılan denetim sonucunda bu yıl da üretim yapan arıcılara teslim edildi. Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Belediyesi, Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü ve Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden oluşan Denetim Komisyonu tarafından yapılan ziyaret sırasında belgelerini alan Hayati Varol, İlhan Yaşar, Mehmet Kaya, Yasin Kaya, Kamil Şengül ve Mesut Kaya adlı üreticiler coğrafi işaretli balları satışa sunabilecek.

Büyük Marmaris yangını sonrası çam balı üretiminde sıkıntı yaşanacağı iddia edilse de 8 tonun üzerinde üretim yapılarak bal üretiminde sürdürülebilirlik sağlandığı da kanıtlanmış oldu. Üretim yapılan Marmaris Çam Balı’nın tamamında aynı kalitenin yakalanarak coğrafi işaret almaya hak kazanması da hem üreticilerin hem de tüketicilerin yüzünü güldürdü.


Ekonomi 28.03.2023 16:24:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

2

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

3

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

4

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

5

Osmaniye'de üreticilere sertifikalı tohumluk nohut dağıtıldı

6

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı

7

Antalya'da bir kişi yeğenini öldürüp, iki kişiyi yaraladı

8

Antalyasporlu çocuklar yüzme şenliklerinde yarıştı

9

Adana Barosunda "Çocuk Hakları Merkezi" hizmete girdi

10

Yeşilay Osmaniye Şubesi ile Osmaniye Eczacı Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı