Marmarisli yazar Karabenli’nin ’Anekdotlar-3’ kitabı belediye kültür yayınları kapsamında basıldı

Marmarisli yazar Karabenli’nin ’Anekdotlar-3’ kitabı belediye kültür yayınları kapsamında basıldı

Marmarisli yazar Karabenli’nin ’Anekdotlar-3’ kitabı belediye kültür yayınları kapsamında basıldı

Marmarisli yazar İbrahim Karabenli’nin kaleme aldığı ‘Anekdotlar-3’ Marmaris Belediyesi kültür yayınları kapsamında basıldı.

Marmaris’in yakın geçmişine dair araştırmalarıyla köşe yazılarına, televizyon programlarına ve daha pek çok çalışmaya imza atan İbrahim Karabenli kaleme aldığı ‘Anekdotlar-3’ ile tekrar okurlarıyla buluştu. Marmaris Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında basılan kitabın tanıtım ve imza günü 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda Halk Kafe önünde yapıldı. İmza gününde yazarı okurları yalnız bırakmadı.

Yazar Karabenli etkinlikte yaptığı konuşmada, “Marmaris’te tarlalarda, deniz kenarında, portakal-mandalina bahçelerinde büyüdük. Çok güzel bir çocukluğumuz oldu. İşte bu kitapta geçmişe özlem, gördüklerim, duyduklarım ve yaşadıklarım var. 3 yılda 300’ün üzerinde anekdot kaleme aldım. Umarım bundan sonra da üretmeye devam ederim. Gösterdiğiniz ilgi için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Kitapta yer alan 90’ın üstünde anekdot geçmişe, örf ve adetlere, Marmaris’in eski günlük yaşantısına ve ilginç kişiliklerine ışık tutuyor. Kitapta Dımbırapduru, Le ben kekliği çağırıp durun, Tıngırdapduru, U mu - Hu mu?, Ben daddırdım gibi yerel ağızla yazılmış hikayeler de yer alıyor.


Güncel 25.02.2022 16:50:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 26 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

2

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Çandır, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da tarihi eser niteliğinde 3 kitap ve 18 obje ele geçirildi

4

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısüleyman, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Adana'da adaptasyon yeteneği ve lif kalitesi yüksek yeni pamuk çeşidi geliştirildi

6

Antalya'da eşinden boşanan kişi 8 kurban kestirdi

7

Gelidonya Feneri denizcilere ışık olmayı sürdürüyor

8

Jandarmanın durdurduğu TIR’ın dorsesinden 1 milyon 600 bin makaron çıktı

9

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti görevine başladı

10

Antalya'da üreticiler seralarda zirai don nöbeti tutuyor