Masa başında çalışanlara fiziksel aktivite hatırlatılacak

Masa başında çalışanlara fiziksel aktivite hatırlatılacak

Masa başında çalışanlara fiziksel aktivite hatırlatılacak

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi tarafından hazırlanan masa başı çalışanları için egzersizler ve günlük su tüketimini hatırlatan çalışma hayata geçirildi.
Kamu kurumlarında ilk olma özelliğindeki program, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü personeli başta olmak üzere kamu hastanelerinde de uygulamaya girecek. Çalışma çerçevesinde, fiziksel aktivite ve su tüketimi konusunda personelin işyeri bilgisayarına gün içerisinde planlanan saatlerde uyarılar gönderiliyor.
Uzun süre masa başı çalışmalarda bireyler hareketsiz kaldığı için kan dolaşımını olumsuz yönde etkileniyor. Bel ve boyun kaslarında tutulma, uyuşma, karıncalanma hatta toplardamarlarda kan pıhtısına neden olabilen bu durumun etkilerini ortadan kaldırmaksa egzersizle mümkün. Egzersizler herhangi bir yan etki oluşturmadan kan dolaşımını artıran, ağrı ve fonksiyon bozukluklarını engelleyen en önemli anahtar. Bu uygulamalar ile masa başı çalışanlarının sağlığının korunması hedef alınarak uzun süren hareketsizliğin ve buna bağlı oluşabilecek birçok kas-iskelet sistemi rahatsızlığının önlenmesi amaçlanıyor.
İl Sağlık Müdürlüğü personeli işyeri bilgisayarlarının ekranında yapılan düzenleme dahilinde günde bir kez sağlıkla ilgili uyarı mesajları “Su İçtin mi?”, “Hareket Et!” , “Masa başı egzersizini aksatma!” şeklinde gönderiliyor. Haftada 3-4 kez, 30-60 dakikalık orta şiddette yapılan fiziksel aktivite, yürüyüş, günlük atılan 10 bin adım ve ortalama 10-12 bardak içilen suyun sağlığımız üzerinde olumlu etkileri oluşturacağı belirtiliyor.


Güncel 21.04.2022 13:30:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

2

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

3

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

4

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda

5

Antalya'da Plancia Magna heykeli açıldı

6

7. Uluslararası Mersin Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı

7

Adana'da "Reel Sektör Şirketleri İçin Kur Riski Yönetimi ve Korunma" paneli düzenlendi

8

Kozan ilçesinde minibüsle çarpışan elektrikli motosikletin sürücüsü yaralandı

9

Tarsus ilçesinde gıda ve temizlik ürünü satan işletmeler denetlendi

10

Hatay'da 33 uyuşturucu hap ele geçirilen otomobildeki 2 şüpheli gözaltına alındı