MDOB, 10 Kasım’da ’Son Veda’ konseri verecek

MDOB, 10 Kasım’da ’Son Veda’ konseri verecek

MDOB, 10 Kasım’da ’Son Veda’ konseri verecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yıldönümünde “Son Veda” konseri verecek.
MDOB sahnesinde gerçekleşecek “Son Veda” konseri 10 Kasım 2022 Perşembe akşamı saat 20.00’de sanatseverlerle buluşacak. Atatürk’ü Anma Günü çerçevesinde hazırlanan Son Veda konseri 8 bölümden oluşuyor. Ülkenin genel durumu, Atatürk’ün okul yılları, Trablusgarp Savaşı ve Sofya günleri, Çanakkale Savaşı, Zübeyde Hanım, İşgal ve Kurtuluş Savaşı, Atatürk’ün aşkları ve devrimleri ile çok sevdiği halkına Son Veda’sını konu ediniyor. Düzenleme Orkestra Şefi Kıvanç Tepe’ye ait olup, konserde yer alan müzikler besteci Fahir Atakoğlu’nun.
Mustafa Kemal Atatürk’ü Ercan Ocak, Zübeyde Hanım’ı İpek İncekaş, Fikriye Hanım’ı Leyla Ceren Koç’un canlandıracağı konserin anlatıcıları Eda Bingöl Gürkan ve Şahan Gürkan olacak.
MDOB orkestrası ve korosu ile birlikte piyanoda Onur Ermez, neyde Ercan Irmak sahne alacak. Eserin metin yazarı Cennet Türker, koro şefi Anıl Aydın olacak.
Fahir Atakoğlu’nun müziklerine, anlatı ve canlandırmalar, dönemin özel görüntüleri ve sahne ışıklarının da eklenmesiyle konser seyircisini bekliyor.


Güncel 8.11.2022 11:29:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Futbol: Trendyol 1. Lig

2

Sakaryaspor-Hatayspor maçının ardından

3

Antalya'da taksi ile kamyonetin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

4

Hatay'da zıpkınla balık avlamak isteyen kişi kendini yaraladı

5

9. Uluslararası Kozmetik Kongresi Antalya'da başladı

6

SabancıDx ve Bulutistan'da üst düzey atama

7

Antalya'da Akdeniz Melek Yatırım Zirvesi düzenlendi

8

RoofStacks yerli teknolojiyle ödeme sistemleri altyapısını geliştirdi

9

Kahramanmaraş'ta engelli vatandaşlara akülü sandalye ve elektrikli motor desteği

10

Kadirli ilçesinde üreticilere 10 bin 500 zeytin fidanı dağıtıldı