Mehmet Altıparmak'tan Süper Lig "hat-trick"i

Mehmet Altıparmak

Mehmet Altıparmak'tan Süper Lig "hat-trick"i


ADANA (AA) - EREN BOZKURT - TFF 1. Lig'de, geçen 2 sezonda çalistirdigi 2 takimi Süper Lig'e yükselten teknik direktör Mehmet Altiparmak, bu yil da Hatayspor ile sampiyonluga ulasarak "hat-trick" yapti.

TFF 1. Lig'in 33. haftasinda, deplasmanda Adanaspor'u 2-1 maglup edip puanini 63'e çikaran Altiparmak yönetimindeki Hatayspor, bitime bir hafta kala sampiyonlugunu ilan ederek Süper Lig'e yükseldi.

Önceki sezon Büyüksehir Belediye Erzurumspor'u, geçen sezon da Gaziantep FK'yi Süper Lig'e tasiyan teknik direktör Mehmet Altiparmak, bu sezon da Hatayspor'u mutlu sona ulastirdi.

Ligin 23. haftasinda bordo-beyazli ekibin basina geçen Altiparmak, TFF 1. Lig'de üst üste 3 farkli takimi bir üst lige çikararak önemli bir basariya imza atti.


- "Üst üste 3. sampiyonlugum oldu, Türkiye'de de bir ilk oldu"


Altiparmak, AA muhabirine, deplasmanda zorlu geçen bir mücadelede Adanaspor'u 2-1 yenmeyi basardiklarini söyledi.

Hatayspor'un sampiyonluga ulasmasinin kendisi için de ayri bir mutluluk oldugunu belirten Altiparmak, söyle konustu:

"Çok mutluyum. Üst üste 3. sampiyonlugum oldu, Türkiye'de de bir ilk oldu. Hatayspor için çok önemliydi, 53 yillik hasreti dindirdik. En azindan verdigimiz bir söz vardi, 'Adana'dan sampiyon dönecegiz' diye. Allah'ima sükürler olsun, hem Adana'dan sampiyon dönüsümüzü hem kendi adima 3. sampiyonlugu... Sampiyonluk tarif edilmez bir duygu. Biz 2 senedir alistik, bu 3. senemiz. Allah'ima sükürler olsun bunu sezon basindan beri hak ettik diyebilirim. Çok iyi oynadik, müthis maçlarimiz var. Sezon sonlari büyük camialara karsi mücadele ediyorsunuz. Bu mücadele sonunda sampiyon olmak bizim için ayrica mutluluk."

Sampiyonlugu kutlayacaklarini aktaran Altiparmak, "Burada emegi geçen Baskanimizdan yönetim kurulumuza, oyuncularima, teknik ekibe, çalisan personelimize, basin mensuplarina hepsine çok tesekkür ediyorum. Hepsinin çok büyük emegi var. Bu sampiyonluk Hatay halkina hayirli ugurlu olsun. Artik isimizi yaptik, simdi sira Hatay'da eglenmekte." ifadelerini kullandi.



Bölgeden 12.07.2020 20:47:34 0