Mehmet Kutman, "FII 7th Edition: The New Compass"a katıldı

Mehmet Kutman,

Mehmet Kutman, "FII 7th Edition: The New Compass"a katıldı

İSTANBUL - Global Yatırım Holding'in (GYH) Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Kutman, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşen "FII 7th Edition: The New Compass"ın konuşmacıları arasında yer aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yatırımcıların şirketlerine ve küresel ekonomiye yönelik gelişmeleri takip etmeleri ve çağın zorluklarını ve fırsatlarını anlamak için stratejiler geliştirmek üzere tasarlanmış bir program olan FII 7th Edition: The New Compass, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşti.

Çeşitli iş kollarında yatırımlarıyla 4 kıta ve 14 ülkede faaliyet gösteren GYH'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Kutman, gerçekleşen zirvede "Turizmin Jeopolitiğinde Yol Almak" konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Panelin moderatörlüğünü Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Eski Başkanı, Carnival Corporation Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Arnold Donald üstlenirken, diğer konuşmacıları ise Amriya Group Yönetim Kurulu Başkanı H.E Halid Al Rumaihi, Abercrombie and Kent Yönetim Kurulu Başkanı Manfredi Lefebvre d'Ovidio oldu.

- "Turizmde insanı dokunuşu kaybetmemek çok önemli"

Açıklamada paneldeki konuşmasına yer verilen Mehmet Kutman, seyahat endüstrisinde rekabet avantajı kazanmak amacıyla jeopolitik çatışmalarla mücadele ederken izlenecek yollarla ilgili bilgiler paylaştı. Kutman, şu ifadeleri kullandı:

"Global Ports Holding olarak 18 ülke ve 30 limanda faaliyetlerimiz ile çok geniş bir coğrafi dağılıma sahibiz. Kruvaziyer endüstrisi özellikle Orta Doğu söz konusu olduğunda jeopolitik olaylardan fazla etkilenmez. Hükümetler ile işbirliği çok önemli bir noktada yer alıyor. Kovid-19 döneminden örnek vermem gerekirse, Malta tekrar faaliyete geçen ilk liman oldu. Hükümetle birlikte gerekli adımları attık. Güvenlik de işbirliğinde önemli bir boyut. Bazı ülkelerde sorunsuz geçiş sağlayan süreçler var. Mesela Antigua'da yolcuların güvenlik kontrollerini havalimanında tamamlayıp doğrudan limana transfer ederek gemilerin düzenli hareketini sağlıyoruz. Bir başka önemli nokta ise bir krizin algılanması ve nasıl bir perspektiften ele alındığıdır. Merkezi bir koordinasyon sağlamak salgın ve güvenlik için kritik önem taşıyor. Kruvaziyer ve uçak yolculuklarında güvenlik ve vergi konularında bütün dünya vatandaşları bir numaraya sahip olmalı. Bunu sağlayacak teknolojiye artık sahibiz. Turizmde insanı dokunuşu kaybetmemek çok önemli. Sahip olduğumuz teknoloji güvenlik ve veri toplamak için oldukça önemli fakat hizmet kalitesinde insani dokunuş büyük önem taşıyor."

"Turizmin Jeopolitiğinde Yol Almak" konulu panelde salgınlar, siber saldırılar, askeri gerginlikler, aile içi anlaşmazlıklar ve göç gibi konuların seyahat ve turizm endüstrisine etkileri konuşuldu.

Seyahat endüstrisinde rekabet avantajı kazanmak amacıyla jeopolitik çatışmalarla mücadele etmek için benimsenen stratejiler değerlendirildi.



Ekonomi 7.11.2023 12:48:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

2

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

3

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

4

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

5

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

6

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

7

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

8

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

9

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı

10

Antalya'da düzenlenen Kınık Tarım Fuarı başladı