Mehmetçik, kaplumbağalar için görevde

Mehmetçik, kaplumbağalar için görevde

Mehmetçik, kaplumbağalar için görevde

Elazığ’da artan sıcaklarla birlikte kara yoluna çıkan kaplumbağalar için günün belirli saatlerinde devriye görevi yapan jandarma ekipleri, sürücülerin dikkatli olması için uyarı levhaları yerleştirdi.Devriye sırasında karşılaşılan kaplumbağaların ise düzenli olarak yolun karşısına bırakıldığı belirtildi.
Elazığ-Keban karayolunun 15 ile 25’inci kilometreleri arasında her yıl bu mevsimde kaplumbağalar yola çıkıyor. Bu durumu bilen jandarma ekipleri hem hayvanların hemde sürücülerin olumsuz bir durumla karşılaşmaması için ara ara devriye görevi yapıyor. Devriye görevinde kara yolunda kaplumbağalara rastlayan ekipler, onları alıp yolun karşısında doğal ortamına bırakıyor.Sürücülerin dikkatli olması ve hayvanların zarar görmemesi için İl Jandarma Komutanlığı ile Karayolları ortak çalışma yaptı. Yapılan çalışmayla hazırlanan kaplumbağa görselli levhalar geliş ve gidiş güzergahlarda belirli yerlere asıldı.
Mevsimden dolayı bölgeden kaplumbağaların geçtiğini ve kazalara neden olabileceğini aktaran vatandaşlardan Sinan Çelik,"Hayvanların da ölmemesi için jandarmamız buraya tabela astı. Hem can kaybı, trafik kazası olmasın hem de kaplumbağalar ölmesin" dedi.


Güncel 9.07.2020 10:27:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" sürüyor

2

Hatay'da seyir halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

3

Hatay'da Ortodoks Kilisesi'nde geleneksel Noel hediyeleri dağıtıldı

4

Adana'da Kıbrıs gazisi Ramazan Kula'nın cenazesi defnedildi

5

Feke ilçesinde köy tipi afet konutlarının yapımı sürüyor

6

Antalya'da coğrafi işaret başvurusu yapılan Döşemealtı kabağı tanıtıldı

7

Mersin'de motosikletin yayalara çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

8

Adana'da çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

9

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

10

Adana'da çevre gönüllüleri Seyhan Nehri'nin çevresindeki atıkları topladı