Memleketlerinden uzak kalan depremzedelerin ilk iftarı

Memleketlerinden uzak kalan depremzedelerin ilk iftarı

Memleketlerinden uzak kalan depremzedelerin ilk iftarı

Ramazan ayında ilk kez memleketlerinden uzak kalan depremzede vatandaşlar, ilk iftarlarını kaldıkları Kırıkkale Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda yaptı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlar, misafir olarak kaldıkları Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı KYK yurdunun yemekhanesinde iftar vaktine dakikalar kala sofrada yerini aldı. Ramazan ayında memleketlerinden ilk kez uzak kalan 770 depremzede, ezan sesiyle dua ederek oruçlarını açtı.

"Allah devletimize, milletimize güç kuvvet versin"
Malatya’dan gelen depremzede Ayşe Özer, şu anki ortamlarının güzel olduğunu belirterek, "Bugün ilk iftarımızı açıyoruz kalabalık ve toplu halde. Bu şartlar güzel şartlar. Üzüntülerimizin, yaralarımızın sarıldığı zamanlar diyelim. Memleketimizde de daha zor şartlarda iftar açanlar var. Şu andaki ortamımız güzel. Allah devletimize, milletimize güç kuvvet versin" dedi.

"Bizleri çok güzel ağırlıyorlar"
Memleketinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade eden depremzede Aziz Şimşek ise, "Bu depremi Allah kimseye yaşatmasın, çok kötü bir durum. Kırıkkale ailesine de çok teşekkür ederiz, bizleri çok güzel ağırlıyorlar. Deprem anında ilk çocuklarımızı düşündük. Binadan nasıl çıkacağımızı düşündük. Çok korktuk, Allah’a şükürler olsun ki sağ çıktık" diye konuştu.


Güncel 23.03.2023 21:42:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Yeşilay Adana Şubesi Başkanı Yıldırım, basınla buluştu

2

Adana'da koruyucu aileler ve evlatları iftar programında buluştu

3

Kahramanmaraş’ta kar yağışı ve fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor

4

GÜNCELLEME 2- Kahramanmaraş'ta 4,7 büyüklüğünde deprem

5

Burdur'da ormanlık alana devrilen araçtaki 3 kişi yaralandı

6

Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Kadzadej, Hatay'da depremzedelerle iftar yaptı

7

Davraz Kayak Merkezi'nde çığ tatbikatı yapıldı

8

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencileri siber suçlara ilişkin bilgilendirildi

9

Vakıf Katılım 10'uncu yılında 784,2 milyar lira aktif büyüklüğe ulaştı

10

Kuveyt Türk'ün "Girişimci Kaşif-İlk Fikrim" programının yeni dönem eğitimleri Gaziantep'te başladı