Memur ve işçiler faizsiz ev ve araç alma sistemini sevdi

Memur ve işçiler faizsiz ev ve araç alma sistemini sevdi

Memur ve işçiler faizsiz ev ve araç alma sistemini sevdi

ISTANBUL (AA) - MUSAB TURAN - Yapi Tasarruf Sandiklari (YTS) Dernegi Kurucu Genel Baskani ve Kolo Holding Yönetim Kurulu Baskani Serdar Kolo, faizsiz ev ve araç alma sisteminin orta kesim tarafindan ragbet gördügünü belirterek, "Özellikle memur ve isçi kesimine baktigimizda sistemimize daha çok ilgi gösterdigini görüyoruz. Buna bakarak bu kesimin ekonomik anlamda daha da rahatlayarak tasarruf yapma firsati buldugunu söyleyebiliriz." dedi.

Kolo, AA muhabirine 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle sirketinin çalismalari ve kurulusunu yaptiklari Yapi Tasarruf Sandiklari hakkinda açiklamalarda bulundu.

Türkiye'nin tasarrufa son derece önem veren bir ülke oldugunu ifade eden Kolo, "Ülkedeki tasarruf sisteminin geçmisine bakildiginda; Yapi Tasarruf Sandigi sistemi için köklerini Osmanli zamaninda kurulan Para Vakiflari ve Yardimlasma Sandiklarina dayanmaktadir. Günümüzde Amerika kitasinda 'House Financing' , Avrupa kitasinda 'Bausparkasse' isimleri altinda sunulan konut edindirme sistemleri olarak uygulanmaktadir. Geçmisi bu denli köklü bir tasarruf yapisan sahip bir ülkenin, mevcuttaki tasarruf bilinci de oldukça yüksek." diye konustu.
Geçmisten gelen tasarruf kültürünün günümüzde de devam ettigini anlatan Kolo, insanlarin sahip olduklarini tasarrufa dönüstürdügünü söyledi.

Insanligin temel ihtiyaci olan barinma yani ev konusunda daha hassas olduklarini aktaran Kolo, bu nedenle barinma ihtiyacinin her zaman ilk sirada yer aldigini ve insanlarin tasarruflarini genelde ev almak için kullandiklarini söyledi.
Konutun ardindan insanlarin ulasim sorununu çözmek için otomobil alaninda tasarruf yaptigini hatirlatan Kolo, "Ilk tercih ev ikinci tercih ise otomobil oluyor. Tasarrufu yaparken de otomobili bir basamak olarak kullanip önce otomobile ulasip sonra onu eve dönüstürebiliyorlar." ifadelerini kullandi.

- "2022 yili planimiz 160 sube ile yüzde 400 büyüme"

Kolo, holding firmalarindan Finansevim'in 2017 tarihinde kuruldugunu belirterek, bugüne kadar binlerce insana çözüm ürettiklerini kaydetti.

Daha çok insana ulasmak için de 2021 sonunda 100 subeye ulasarak ülke ekonomisine hizmetlerine devam edeceklerini anlatan Kolo, sunlari kaydetti:

"Türkiye genelinde hizmet veren en büyük faizsiz finansman sistemi olma yolunda ilerliyoruz. 2020 sonu hedefimiz artan sube ve personel sayimizla birlikte yüzde 200’lük bir büyümeydi. Bu hedefimizi de yil sonu gerçeklestirmis olacagiz. 2022 yili planlarimiz ise 160 sube ile yüzde 400 büyüme. Aylik ciro artis oranlarimiza baktigimizda, sektörün en büyük 4 firmasindan biri olarak 2022 yili hedefimiz sektörün en büyügü olmak."

- "Insanlarimizin tasarruf konusunda bilinçlendigini görüyoruz"

Kolo, kendilerine ulasan insanlarin tasarruf tercihlerine bakildiginda; insanlarin öncelikle küçük birikimlerle baslayip, sonrasinda daha büyük hedeflere odaklandiklarinin görüldügünü söyledi.

Kolo su bilgileri verdi:

"Örnegin; birikim için basvuran tasarruf sahibi öncelikle otomobilden baslayip, hedeflerini daha kisa ve yakin zamana çekmek istiyor. Hedefine ulastiginda ise tasarrufunu daha da büyüterek ev sahibi olma yolunda birikim olarak kullandigi otomobil tasarrufunu bir basamak olarak görüyor. Böylece tasarruf sahibi de hem kendi bütçesini kontrol ederek ilerlemis hem de büyük hedeflerinde kendine basamak olusturmus oluyor.

Özellikle son yillarda insanlarimizin tasarruf konusunda daha da bilinçlendigini görüyoruz. Hükümetimizin yapmis oldugu atilimlar ve atilan adimlar sayesinde ekonomik sartlarda biraz daha rahatlayan vatandaslarimiz bu rahatligi tasarruf olarak degerlendiriyor. Özellikle memur ve isçi kesimine baktigimizda sistemimize daha çok ilgi gösterdigini görüyoruz. Buna bakarak da bu kesimin ekonomik anlamda daha da rahatlayarak tasarruf yapma firsati buldugunu söyleyebiliriz. Bunun yaninda ev hanimlarimizin da datalarimizda oldukça yogun oldugunu görüyoruz."

- YTS Istanbul'un finans merkezi olma vizyonuna destek verecek

Kolo, insanlarin bu sisteme olan yogun ilgisini görünce ve son zamanlarda artan firmalara da bakilinca, sistemin ragbet gördügünü ifade ederek, hem insanlarimi hem de firmalari daha profesyonel bir platforma tasimak için, Türkiye’de Yapi Tasarruf Sandiklari Dernegi'ni, Istanbul Finans Merkezi Atasehir’de resmen kurduklarini kaydetti.
Dünyada özellikle Avrupa ülkelerinde uygulanan Yapi Kooperatifi'nin, Yapi Tasarruf Sandiklari ve bankalarinin uygulamalarini Türkiye'de etkin sekilde takip etmek ve dis ülkelerdeki is birliklerini gelistirmek için, Istanbul’un finans merkezi olma yolundaki vizyonuna destek saglamaya çalisacaklarini söyledi.

Kolo söyle konustu:

"Yapi Tasarruf Dernegi’nin Kurucu Genel Baskani olarak diyebilirim ki 'Bildiginiz tüm yöntemleri unutun. Artik Türkiye’de daha önce yapilan uygulamalari bu sisteme tasiyacagiz. Tüm kurum ve kuruluslarimizin destegiyle yasal zeminde ‘Evim’ uygulamalarinin tamamini da buraya yönlendirecegiz.

Yapi Tasarruf Sandigi konut edinmek isteyenlerin belirli bir süre boyunca yaptiklari tasarruf karsiliginda, piyasa kosullarindan bagimsiz olarak, düsük faizli yada ülkemizde faizsiz seçeneklerle düsük katilim oranli kredi kullanmasini öngören 'kapali havuz' bir konut finansman sistemidir.

Yapi tasarruf sandiklari temel isleyisleri bakimindan bankalar ile benzerlik arz etseler de bankalardan bagimsiz, sadece konut sektörüne yönelik faaliyette bulunan mali kuruluslardir. Piyasa ile karsilastirdigimizda kapali havuz sistemine sahip olduklari için konut edineceklerin tasarruflari ve bu tasarruflar karsiliginda kullandiklari krediler için uygulanan faiz oranlari piyasadaki faiz oranlarindan bagimsiz ve daha düsük düzeyde olacaktir."

- "YTS'yi dis ülkelerdeki is birliklerini gelistirmek için ilk adimi atmak adina kurduk"

Serdar Kolo, tasarruf sandiklarinin devletin öncülügünde veya konut satin alacak bireylerin firmalar araciligiyla örgütlenmesi yoluyla kurulabildigini ifade ederek, günümüzde bu sistemi kullanan ülkelerden de örnek verilebilecegini söyledi.

Kolo söyle devam etti:

"Basta Almanya olmak üzere birçok ülkede uygulanmaktadir. YTS sisteminin Almanya’da uygulanan haline baktigimizda dört asamali bir yapiya sahiptir: Tasarruf sözlesmesi yapilmasi, tasarruf dönemi, yapilan tasarruflarin geri alinmasi ve kredi kullanimi, kredi geri ödemeleri gibi...

Biz bu dernegi dünyada özellikle Avrupa ülkelerinde uygulanan yapi kooperatifi, yapi tasarruf sandiklari ve bankalarinin uygulamalarini ülkemizde etkin sekilde takip etmek dis ülkelerdeki is birliklerini gelistirmek için ilk adimi atmak adina kurduk."




Yurt Dünya 28.10.2020 11:51:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de yasa dışı bahis oynatan 9 şüpheli tutuklandı

2

Antalya'da kuvvetli yağış etkili oldu

3

Adana'da apartman dairesinde çıkan yangın hasara yol açtı

4

Adana'da hafif ticari araçla otomobil çarpıştı, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

5

Burdur'da yapay zeka destekli Mehmet Akif Ersoy Müzesi açıldı

6

Antalya'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

7

Burdur'da müzik dinletilen ineklerin süt verimliliği araştırılıyor

8

Mersin'de suyun önemi masaya yatırıldı

9

Osmaniye'de Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında yürüyüş yapıldı

10

Deprem bölgesinde İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto edildi