Merhum Başbakan Menderes, köyünde unutuldu

Merhum Başbakan Menderes, köyünde unutuldu

Merhum Başbakan Menderes, köyünde unutuldu

Aydın’ın yetiştirdiği ve bir döneme damgasını vuran merhum Başbakan Adnan Menderes’i idam edilişinin 61. yılında hemşehrileri hatırlamadı.
Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilişlerinin 61. yılı dolayısıyla Türkiye’nin çeşitli yerlerinde anma etkinlikleri düzenlenirken, Menderes’in memleketi Aydın’da dün herhangi bir etkinlik düzenlenmedi. Sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin pilav dağıtarak hatırladığı 17 Eylül’de Adnan Menderes’in ölüm yıldönümünün adeta unutulamsı dikkat çekti.
Merhum Başvekil Adnan Menderes’in köyü olan Koçarlı İlçesi’ne bağlı Çakırbeyli’de 17 Eylül’ün sembolü olarak koruma altına alınan ve demokrasi çınarı adı verilen çınarın dibinde Menderes’in anılması beklenirken karpuz alışverişinden başka bir şeyin yapılmaması dikkat çekti. Çakırbeyli Muhtarı Özer Öncan, Adnan Menderes Müzesi yapıldıktan sonra köyde herhangi bir etkinlik yapılmadığını Menderes’in köyünde sadece Büyükşehir Belediyesi tarafından pilav dağıtıldığını söyledi.


Güncel 17.09.2022 18:57:20 0

İlginizi Çekebilir

1

HDI Sigorta yenilenen işveren markası ile çalışan deneyimini güçlendiriyor

2

Mdgrup Osmaniyespor, Kırşehirspor 2-1 mağlup etti

3

Osmaniye Uluslararası Yarı Maratonu koşuldu

4

Osmaniye’de kontrolden çıkan minibüs devrildi: 1 yaralı

5

Bakan Kurum, Hatay'da, 455 bininci afet konutu teslimi öncesi incelemelerde bulundu

6

Antalya'da su kanalına düşen ineği itfaiye kurtardı

7

Emekli emniyet müdürü ve oğlu çavdar sapıyla sanatsal eserler ortaya koyuyor

8

Adana'da denizde kafes balıkçılığında ilk hasat ihracat için yapıldı

9

Düden Şelalesi dört mevsim ziyaretçi ağırlıyor

10

Hatay'da temel kazısında Geç Antik Çağ'a ait mozaik bulundu