Merkel yeni yıl mesajında Uğur Şahin ve Özlem Türeci’den bahsetti

Merkel yeni yıl mesajında Uğur Şahin ve Özlem Türeci’den bahsetti

Merkel yeni yıl mesajında Uğur Şahin ve Özlem Türeci’den bahsetti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yıl mesajında BioNTech’in Türk kökenli kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’den bahsederek, BioNTech’de 60 farklı milletten insanın çalıştığını ve bunun da çeşitliliğin gücünün ilerleme getirdiğini gösteren en iyi örnek olduğunu söyledi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yıl mesajında dünya genelinde etkili olan ve başta Avrupa olmak üzere ülkelerin sıkı önlemler ve yasaklar almasına neden olan korona salgınına değindi. “Uzun vadede salgının üstesinden nasıl geleceğimiz bize bağlı” diyen Merkel, ülkesinin salgında zor bir dönemden geçtiğini sözlerine ekledi. Vatandaşlarına kurallara uyma çağrısında bulunan Merkel, “Aşının yanı sıra, kurallara uymak gibi etkili önlemlerimiz var” dedi.
Kurallara uyan Alman halkına teşekkür eden Merkel, isteyen herkesin aşı olabileceğini ve kendisinin de sırası geldiğinde aşı olacağını dile getirdi. “Bilim adamlarının umut kaynağı” diyen Merkel, korona virüse karşı aşı geliştiren BioNTech’in Türk kökenli kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’den bahsederek, BioNTech’de 60 farklı milletten insanın çalıştığını ve bunun da çeşitliliğin gücünün ilerleme getirdiğini gösteren en iyi örnek olduğunu söyledi.
Eylül’de yapılacak seçimlerin ardından görev süresi son bulacak olan Merkel, 2020’yi “nefessiz bir yıl” olarak nitelendirerek, “Toplum olarak, yılın son saatlerini sevdiklerimize yakın olamadan geçirdiğimizi unutmamalıyız” dedi.


Güncel 31.12.2020 16:20:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: