Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden "lejyoner hastalığı" açıklaması

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden "lejyoner hastalığı" açıklaması

MERSIN (AA) - Mersin Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Bahar Aydinli, hastanenin musluklarinda "lejyoner hastaligina" neden olan mikrop üremelerine yönelik önlem almadiklari iddialarinin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

Aydinli, hastanede düzenledigi basin toplantisinda, hastanenin musluklarinda "lejyoner hastaligina" neden olan mikrop üredigine iliskin bazi internet sitelerinde iddialarin yer aldigini söyledi.

Hastalikla ilgili yönetmelik dogrultusunda saglik tesislerinde belirli prosedürlerin uygulandigini belirten Aydinli, bu kapsamda yilda 2 kere su örneklerinin alindigini aktardi.

Aydinli, analizlerde mikrop üremesiyle karsilasilmasi durumunda gerekli müdahalelerin yapildigini vurgulayarak, "Haberlerde 2017 tarihli su numunelerinde üreme oldugu, Mersin Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi yönetiminin herhangi bir girisimde bulunmadigi iddiasi var. Bu yalan haberdir. Biz, düzenli olarak numuneleri aldirmakta ve çikan sonuçlar üzerine de gerekli dekontaminasyon ve klorlama islemini yapmaktayiz." diye konustu.

Hastanede su anda mikrop üremesinin olmadigini dile getiren Aydinli, sunlari kaydetti:

"23 Kasim 2017'de alinan 60 numuneden ikisinde üreme olmus ve bunun üzerine 2 kez dekontaminasyon islemi uygulanmis. Islemlerden sonra temiz sonuç elde edilerek alan hizmete sunulmus. Her üreme sonrasi dekontaminasyon islemi yapmakla yükümlüyüz, çünkü bu bir halk sagligi hizmeti. Üremenin oldugu alan kapatilir, saglik hizmeti sunmaya devam edemez. Bir önceki sonuçta isaretli alanda üreme mevcuttu ve dekontaminasyon islemi yapildi. Su anda herhangi bir sonucumuzda üreme yok."

Aydinli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele edilen süreçte saglik çalisanlarina yönelik bu tarz iddialarin kendilerini üzdügüne isaret ederek, "Biz, saglik hizmetini sunarken herhangi bir denetim mekanizmasindan geçmedigimiz iddiasini kabul etmiyoruz. Enfeksiyon Kontrol Komitemiz bu denetimleri düzenli olarak yapmaktadir. Alinan numuneler Adana Halk Sagligi Merkezinde inceleniyor, sonuçlari da tarafimizca degerlendiriliyor ve herhangi bir magduriyet yaratmayacak sekilde halk sagligina yönelik islemler yapiliyor." ifadelerini kullandi.



Yurt Dünya 1.10.2020 16:42:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Depremzede İskenderun esnafı, müşterisini prefabrik çarşıda ağırlıyor

2

Antalya'da fırtına ve sağanak etkili oluyor

3

Adana'da 1 kişinin öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan zanlı tutuklandı

4

Antalya’da otel servis aracı devrildi, 19 kişi yaralandı

5

Kumluca 25. Tarım ve Seracılık Festivali 24 Nisan'da başlayacak

6

Hatay'da 4 firari hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

7

Şehit polis Şimşek'in adı, memleketi Hatay'daki okulda yaşatılacak

8

Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da "Deprem Dirençli İskenderun" söyleşisinde konuştu:

9

Hatay'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

10

Burdur'da otluk ve kavaklık alandaki yangın söndürüldü