Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akkuyu NGS'de inceleme yaptı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akkuyu NGS

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akkuyu NGS'de inceleme yaptı

MERSİN - Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Valiliğin açıklamasına göre Pehlivan, Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti.

Pehlivan, burada Gülnar Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek ile Akkuyu Nükleer AŞ Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov'un katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.

Güvenlik, asayiş, iş sağlığı ve güvenliği konuları ile inşaat çalışmalarında gelinen aşamanın değerlendirildiği toplantının ardından Pehlivan, beraberindeki heyetle şantiye alanında inceleme yaptı.

Vali Pehlivan, programının devamında, tamamlandıktan sonra İl Jandarma Komutanlığına bağlı Akkuyu NGS Jandarma Komando Koruma Tabur Komutanlığına tahsis edilecek hizmet binasını inceledi, Nükleer Düzenleme Kurumuna ait birimi ziyaret etti.



Yurt Dünya 1.05.2024 15:50:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

2

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

3

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

5

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

6

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

7

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

8

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

9

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı

10

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı