Mersin ve Osmaniye'de 27 Mayıs 1960 darbesi kınandı

Mersin ve Osmaniye

Mersin ve Osmaniye'de 27 Mayıs 1960 darbesi kınandı

MERSİN - Mersin ve Osmaniye'de AK Parti il teşkilatları, basın açıklamasıyla 27 Mayıs 1960 darbesini kınadı.

AK Parti Mersin İl İnsan Hakları Başkanı Cihan Ciğer, İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda, 27 Mayıs 1960'da hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene de darbe vurulduğunu belirtti.

Demokratik yönetime el konulduğunu kaydeden Ciğer, "27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuzların tekrar etmeyeceğini, her türlü vesayete karşı var olan mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyor, demokratik ve özgür bir ülkede yaşayabilmemiz için canlarını feda eden Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." ifadesini kullandı.

Toplantıya il ve ilçe yöneticileri ile partililer de katıldı.

Osmaniye'de de AK Parti Osmaniye İl binası önünde partililerce 27 Mayıs 1960 darbesine ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Grup adına açıklamayı okuyan AK Parti İnsan Hakları İl Yöneticisi Nurten Çatalbaş Sarı, 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların bir daha asla yaşanmamasını temenni etti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbenin, 27 Mayıs 1960'ta Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesi ile gerçekleştirildiğini hatırlatan Sarı, darbenin milli irade ile arasına perde çekenlerin, insanlığa demokrasi ve vicdanlara yönelik büyük bir ihaneti olarak hafızalara kazındığını kaydetti.

Hayatlarına son verilenlerin yalnızca milletin vekilleri olmadığını, demokrasi ve milli iradeye olan inançları ile Türk milleti olduğunu dile getiren Sarı, şunları söyledi:

"Vesayet ve beraberinde getirdiği darbeler, milletimize fayda getirmemiş, milletimizden demokrasisini, ekonomisini moral ve motivasyonunu koparıp götürmüştür. Üzerinden yıllar geçse de söz konusu darbeci zihniyet varlığını devam ettirmiş en son 15 Temmuz'da da benzer bir senaryo sahneye koyulmuştur. Ancak milletimiz tarifeler ve darbeciler karşısındaki duruşuyla bu kez milli irade üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozmuştur. Millete ve hizmete sevdalı kadrolar ile Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir." ifadelerini kullandı.



Bölgeden 27.05.2021 14:12:00 0
Anahtar Kelimeler: Mersin Osmaniye' Mayıs darbesi kınandı

İlginizi Çekebilir

1

Arsuz'da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

2

Samandağ'da erken yaşta evlilikle mücadele semineri düzenlendi

3

Adana'da bir kişi tartıştığı eniştesini tabancayla vurarak öldürdü

4

İskenderun'un düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıl dönümü kutlandı

5

Kahramanmaraş'ta makilik alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

6

Adana'da orman yangınlarında evleri hasar görenlere yeni konutları teslim edildi

7

Adana'da evinin bahçesinde silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü

8

Adana'da apartmanda dairesinde çıkan yangın söndürüldü

9

TCG Karataş Gemisi, İskenderun'da ziyarete açıldı

10

Erzin’de otluk alanda çıkan yangın söndürüldü