Mersin'de 36 yıllık binanın dış cephesi Van Gogh'un "Yıldızlı Gece" eseriyle kaplandı

Mersin

Mersin'de 36 yıllık binanın dış cephesi Van Gogh'un "Yıldızlı Gece" eseriyle kaplandı

MERSIN (AA) - Mersin'de, Toroslar Belediyesinin baslattigi proje kapsaminda 36 yillik bir apartmanin dis cephesi, dünyaca ünlü ressam Vincent Van Gogh'un portesi ve "Yildizli Gece" eseri islenerek renklendirildi.

Toroslar Belediyesinin iki yil önce Akbelen Bulvari'nda hayata geçirip, bu yil Güneykent Mahallesi'ne tasidigi "Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi Projesi" sürüyor.

Boyalari eskimis 35 yillik bir apartmanin dis cephesine dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo'nun "Ben ve Maymun" adli çalismasi ile 37 yillik bir binanin yipranan duvarina Meksikali ünlü ressam Diego Rivera'nin 3 eserini "reprodüksiyon" yöntemiyle aktaran ressam Nazife Bilgin Hazar, bu kez de 36 yillik bir apartmanin duvarinda çalisti.

Hollandali ünlü ressam Vincent Van Gogh'un portesi ile "Yildizli Gece" eserini yansitan Hazar, çalismasiyla apartmanin kötü görünümdeki dis cephesini süsledi.

Bulvardaki evlere resmedilen eserler renkli görüntüler olusturuyor.

- "Bu çalismalarin yapilmasi mahallerimize güzellik katiyor"

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, projenin hem yurt içi hem de disinda büyük ilgi gördügünü söyledi.

Proje kapsaminda atil durumdaki birçok apartmanin duvarlarinin canlandigini belirten Yilmaz, "Sanat eserlerinin topluma ve hayata yansimasi çok farkli oluyor. Vatandaslarimizdan çok güzel tepkiler aliyoruz. Sanat eserlerinin hayatin göbeginde yer almasi, buradan her sabah geçen vatandaslarimizin bunlari görmesi, bir gülümsemeye sebep olmasi bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Yilmaz, söyle konustu:

"Projemize dahil edilen alanlar toplu konutlar, yaklasik 30-40 yillik ve eskimis olarak görünen binalar. Bu çalismalarin yapilmasi mahallelerimize güzellik katiyor. Vatandaslarimiz kendi binalarinin da yapilmasi için talepte bulunuyor. Vatandaslarimiz mahallelerini güzellestirdigimiz için çok mutlular. Projemiz etap halinde devam ediyor. Bulvar üzerindeki yaklasik 12 binaya sanat eseri islemis olacagiz. Bazi binalarda da renklendirme çalismasi yapacagiz."

Ressam Hazar da bulvar üzerindeki üçüncü çalismasinin tamamlandigi, son çalismanin yaklasik bir ay sürdügünü dile getirerek, "36 yillik bir binaydi, renklendirmeye çalistim. Ortaya çok güzel bir çalisma çikti. Vatandaslar buradan geçerken araçlarindan inip fotograf çekiyorlar. Boyasiz, sivalari dökülmüs binalari renklendirmek, burada yasayan vatandaslari sanatla bulusturmak onlari mutlu ediyor." diye konustu.










Güncel 16.09.2020 15:04:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

2

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

3

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

4

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

5

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

6

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

7

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

8

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

9

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

10

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak