Mersin'de açık alanda yenidünya hasadı başladı

Mersin

Mersin'de açık alanda yenidünya hasadı başladı

MERSİN (AA) - Mersin'in Aydıncık ilçesinde, açık alanda hasadına başlanan yenidünya, talep ve rekoltenin yüksek olması sebebiyle üreticisinin yüzünü güldürdü.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaymakam Volkan Özer ve Aydıncık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ömerkahyaoğlu, Yenikaş Mahallesi'nde hasat çalışmalarına başlayan üreticileri ziyaret etti.

Yenidünya bahçelerini inceleyen Özer ve Ömerkahyaoğlu, hasat durumuna ilişkin üreticilerden bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydıncık Tarım ve Orman Müdürü Ömerkahyaoğlu, bu yıl yenidünyaya olan talebin arttığını bildirdi.

Hasat çalışmalarının sürdüğünü aktaran Ömerkahyaoğlu, "İlçemizde yetiştiriciliği yapılan yenidünyada bu yıl rekoltenin yüksek olması ve talebin yoğunluğu çiftçilerimizin yüzünü güldürüyor. Çiftçilerimize bol kazançlı bir sezon geçirmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.




Bölgeden 26.04.2021 12:51:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" sürüyor

2

Hatay'da seyir halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

3

Hatay'da Ortodoks Kilisesi'nde geleneksel Noel hediyeleri dağıtıldı

4

Adana'da Kıbrıs gazisi Ramazan Kula'nın cenazesi defnedildi

5

Feke ilçesinde köy tipi afet konutlarının yapımı sürüyor

6

Antalya'da coğrafi işaret başvurusu yapılan Döşemealtı kabağı tanıtıldı

7

Mersin'de motosikletin yayalara çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

8

Adana'da çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

9

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

10

Adana'da çevre gönüllüleri Seyhan Nehri'nin çevresindeki atıkları topladı