Mersin'de "’Azerbaycan Parkı" törenle açıldı

Mersin

Mersin'de "’Azerbaycan Parkı" törenle açıldı

MERSIN (AA) – Mersin'in Erdemli ilçesinde Ülkü Ocaklari Erdemli Baskanligi tarafindan yapimi gerçeklestirilen ‘"Azerbaycan Parki’" törenle açildi.

Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, Ata Mahallesi'ndeki parkin açilisinda yaptigi konusmada her zaman canlari ve kanlariyla Azerbaycan'in yaninda olduklarini söyledi.

Tollu, Ülkü Ocaklari Erdemli Baskanligi'nin ilçede Azerbaycan adina park yapmak için belediyeye müracaat ettiklerini ve belediye meclisinin de bu isteklerini onayladigini belirtti.

Birlik ve beraberlik içinde olundugunda nelerin gerçeklestirilebilecegini isgal altindaki Karabag’da yasadiklarini ifade eden Tollu, söyle devam etti:

"30 yili geçkindir Ermeni mezalimi altinda inim inim inleyen soydaslarimizin bu mezalimden kurtulmasi adina basta Cumhurbaskanimiz ve liderlerimiz olmak üzere yogun çaba harcadilar. Biz inaniyoruz ki, bu birlik beraberlik sürdükçe hiçbir güç bizi yildiramayacak, bu millet üç kitada eskisi gibi at kosturmaya devam edecektir. Türkiye sadece Türkiye sinirlari içerisinden sorumlu degildir. Dünyada ne kadar mazlum ve masum varsa bunlarin yegane umudu bizleriz. Yeter ki birlik ve beraberligimizi koruyalim. Birlikte olmanin mükâfatini Karabag’da gördük. Azerbaycan Parkinin olusmasini saglayan Erdemli Ülkü Ocaklarina tesekkür ediyorum."

Ülkü Ocaklari Erdemli Baskani Soner Bag da parkin yapimina destek veren herkese tesekkür ederek hayirli olmasini diledi.

Törende ayrica Azerbaycan Milli KahramanI Mübariz Ibrahimov'un aniti ve fotograf sergisinin açilisi da gerçeklestirildi.

Açilisa AK Parti Erdemli Ilçe Baskani Serdal Kaya, MHP Erdemli Ilçe Baskani Fatih Serin, belediye meclis üyeleri ve vatandaslar katildi.





Yurt Dünya 23.11.2020 16:23:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da park halindeki otomobile çarpıp devrilen araçtaki 2 kişi yaralandı

2

Antalya ve çevre illerde Galatasaray taraftarları şampiyonluğu kutladı

3

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de zincirleme trafik kazalarında 10 kişi öldü, 39 kişi yaralandı

4

Antalya'da otomobilin sulama kanalına düşmesi sonucu kaybolan çocuğun cesedine ulaşıldı

5

Mersin'de zincirleme trafik kazasında 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

6

Mersin'de TAG Otoyolu'nda zincirleme trafik kazası

7

Gülnar Belediyesi öğrenciler için sinema etkinliği düzenledi

8

Adana'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi

9

Hatay'da sahipsiz köpeklerin öğrencilere saldırması cep telefonu kamerasında

10

Hatay'da kumsalda kadın cesedi bulundu