Mersin'de deniz temizliği için gemilerin denetlenmesine devam ediliyor

Mersin

Mersin'de deniz temizliği için gemilerin denetlenmesine devam ediliyor

MERSİN - Mersin'de belediye ekipleri, deniz kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla denetim ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler bir yandan denizdeki atıkları toplarken bir yandan da hem limana yanaşan hem de açıkta bekleyen gemilerin oluşturabileceği kirliliğe karşı denetim yapıyor.

Denizi kirlettiği tespit edilen tekne ve gemiler için idari para cezası uygulanıyor.

Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğünde görevli kaptan ve denetçi Pelin Teymur, gazetecilere, denetimleri her gün yaptıklarını söyledi.

Teymur, "Çalışmalarımızda 2019'dan bugüne kadar 5 bin 800 gemi denetlendi. 58 gemiye ceza uygulanmıştır." dedi.

Cezaların kirlilik, gemi büyüklüğü ve cinsine göre değişiklik gösterdiğini dile getiren Teymur, ekiplerin deniz yüzey temizliği de yaptığına işaret etti. Deniz yüzeyinin deniz süpürgesi ve fiber teknelerle temizlendiğini belirten Teymur, "Aynı zamanda lisanslı atık alım tesisimiz var. Deniz araçlarımızla talep gelen teknelerden atık alıyoruz. Bu uygulamayla 2019'dan bu yana deniz araçlarından 5 bin 800 metreküp atık su, 28 metreküp sintine, 5 bin metreküp de katı atık alınmıştır." diye konuştu.



Yurt Dünya 14.06.2023 16:49:54 0

İlginizi Çekebilir

1

KKTC'de vefat eden askerin cenazesi Hatay'da toprağa verildi

2

Akkuyu Nükleer AŞ Ramazan Bayramı'nda gıda kolisi dağıtacak

3

Bozyazı ilçesinde bayram dolayısıyla trafik denetimleri artırıldı

4

Mersin'de elektrik direğine çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

5

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da bayramlaşma programına katıldı:

6

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin Adana İl Başkanlığına yaptığı ziyarette konuştu:

7

AK Parti Sözcüsü Çelik, MHP Adana İl Başkanlığını ziyaretinde konuştu:

8

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'da bayramlaşma programına katıldı:

9

Mersin'de Ramazan Bayramı'nda 32 bin 767 personel görev yapacak

10

Bucak'ta Ramazan Bayramı hazırlıkları tamamlandı