Mersin'de dikenli incirin dondurması yapılacak

Mersin

Mersin'de dikenli incirin dondurması yapılacak

MERSIN (AA) - Mersin'de herhangi bakim istemeden kendiliginden yetisen dikenli incirin dondurmada kullanilmasi için çalisma baslatildi.

Erdemli Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan baslatilan Ar-Ge çalismasinda bir süre önce tatlisi yapilan dikenli incirin dondurmada kullanilmasi için 2 dönüme ekimi yapilan meyveler hasat edildi.

Salça isleme makinelerinden geçirilen meyvelerin suyu çikarilarak dondurma yapiminda kullanilmasi için üretim tesislerine gönderildi.

Erdemli Tarim ve Orman Müdürü Mesut Yildiz, gazetecilere, projeyi Erdemli-Akdeniz Naturel Yasam Dernegi'yle (Naturel-Der) sürdürdüklerini söyledi.

Meyvenin kullanim alaninin artacagini anlatan Yildiz, "Kendisi dikenli, ancak aromasi çok güzel olan bu meyvenin dondurma sanayinde kullanilmasi amaci ile Ar-Ge çalismasi baslattik. Meyvenin suyundan dondurma üretimi yapilacak. Böylece dikenli inciri dondurma sanayine kazandirilacak ve üretici daha fazla kazanacak." diye konustu.

Naturel-Der Baskani Avni Tasyürek de meyvenin kullanim alanlarinin daha fazla yayginlasmasi için çalismalarina devam edeceklerini aktardi.



Yurt Dünya 12.09.2020 11:38:04 0