Mersin'de dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 28 zanlı tutuklandı

Mersin

Mersin'de dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 28 zanlı tutuklandı

MERSİN - Mersin'de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 31 şüpheliden 28'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Ekipler, 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin eylemleri öncesi ve sonrasında sürekli araç ve kıyafet değişikliği yaptığını, yüzlerini maske veya kaskla gizlediğini tespit etti.

Belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, 31 şüpheliyi gözaltına aldı.

Zanlıların ev ve araçlarındaki aramalarda, mağdurlara ait olduğu değerlendirilen yaklaşık 2 kilogram altın ile 5 milyon 947 bin 310 lira ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 28'i çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 3'ü adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Ele geçirilen para ve ziynet eşyaları ise sahiplerine teslim edildi.



Yurt Dünya 13.12.2025 12:53:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

2

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

3

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

4

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

5

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

6

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

7

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak

10

Hatay'da "Desenlerde Çoğalan Kültürel Hafıza ve Dayanışma Projesi" etkinliği düzenlendi