Mersin'de eski eşinin görüntülerini paylaştığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

Mersin

Mersin'de eski eşinin görüntülerini paylaştığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

MERSIN (AA) - Mersin'de eski karisinin özel görüntülerini arkadaslariyla paylastigi iddiasiyla hakkinda "özel hayatin gizliligini ihlal etmek" suçundan dava açilan tutuksuz sanigin yargilanmasina basladi.

Mersin 15. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmaya müsteki N.N.Y. ve avukatlari katilirken, tutuksuz sanik I.B.E. ile avukati katilmadi.

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin bir avukati da davaya müdahil oldu.

Söz verilen müsteki N.N.Y, eski esi I.B.E. ile 2019'da bosandiklarini söyledi.

Bosandiktan 5 ay sonra I.B.E'nin ortagi V.Ö'nün kendisini aradigini ve bosanma üzerine konustuklarini ifade eden N.N.Y, daha sonra bu kisinin bir görüntüden bahsettigini kaydetti.

V.Ö'ye görüntü içerigini sordugunu aktaran N.N.Y, söyle devam etti:

"Eski esim özel görüntülerimizi V.Ö'ye göndermis. Kisa süre sonra V.Ö. ile bir kafede görüstük. Orada bana videoyu gösterdi. Ben de 20 saniye kadar kendi telefonumdan çektim. Görüntüyü vermesini istedim ancak bana, 'daha zamani var' dedi. Bir süre sonra esimin yaninda çalisan A.D. bana sosyal medyadan mesaj atti. Eski esimin maasini vermedigini, aralarinda sorun oldugunu söyledi. O da bana özel görüntülerden bahsetti. Bu konusmadan sonra sikayetçi oldum."

Sikayet üzerine V.Ö'nün panikledigini belirten N.N.Y, "V.Ö. benimle görüsmek istedi. Görüstük ve 'Benden sikayetçi olma ben sana görüntüleri verecegim' dedi. Görüntüleri flash bellekte verdi. Içerisinde benim özel görüntülerim ve baska kadinlarin görüntüleri vardi. Ben eski esimin cezalandirilmasini talep ediyorum." diye konustu.

Müsteki avukati Burcu Bozkurt ise raporlara göre taniklarin çeliskili ifadeler verdiklerini dile getirerek, sanigin cezalandirilmasini talep ettiklerini aktardi.

Mahkeme hakimi eksikliklerin giderilmesi üzerine durusmayi erteledi.

Müsteki N.N.Y, adliye çikisinda gazetecilere, cinsel hedef haline getirildigini belirterek, "Bu isin pesini birakmayacagim. Hiçbir sekilde korkmayacagim. Sadece benim davam degil. Toplumun namus, ahlak anlayisina yapilmis bir hareket olarak görüyorum." diye konustu.

Müsteki avukati Burcu Bozkurt ise yasanan durumla ilgili dinlenecek birçok tanigin oldugunu ve dosyaya daha fazla delilin girecegini ifade etti.

Kadin platformlari adina konusan Günes Dogdu ise N.N.Y'nin yaninda olduklarini, kadinlarin hiçbir zaman yalniz yürümeyecegini dile getirdi.



Yurt Dünya 8.09.2020 13:44:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Yolcu gemisi "L'austral" Alanya Limanı'na demirledi

2

Hatay'da Gençlik Festivali'nde şarkıcı Berkay konser verdi

3

Adana'da kavgada iki kişi yaralandı

4

Antalya'da fener alayı ve konser düzenlendi

5

Adana, Hatay ve Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı

6

İskenderun'da "En İyi Kaynağı Ben Yaparım" yarışması düzenlendi

7

Kahramanmaraş'ta doktora bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasında

8

Burdur'da amatör futbol maçında arbede çıktı

9

Antalya'da Karacaören şenlikleri kapsamında motosiklet yarışları düzenlendi

10

Alanya'da otel lojmanında çıkan yangında 9 kişi dumandan etkilendi