Mersin’de hayalet ağlar temizleniyor

Mersin’de hayalet ağlar temizleniyor

Mersin’de hayalet ağlar temizleniyor

MERSİN – Deniz ekosistemine ve deniz canlılarına büyük zarar veren, ‘hayalet ağ’ olarak nitelenen atıl ağların denizden temizlenmesine devam ediliyor. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ile Mersin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde Erdemli açıklarındaki hayalet ağlar temizlendi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ‘Hayalet Ağların Denizlerimizden Temizlenmesi Projesi’ kapsamında, Erdemli ilçesi Acısu koyunda atıl durumdaki ağların temizliği yapıldı. Hayalet ağ temizliğine, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı ile kurum yetkilileri de katıldı.
Sahil Güvenlik, Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi ve İl Müdürlüğü Su Ürünleri personeli işbirliği ile gerçekleştirilen temizlikte, denizde atıl durumda bulunan çok sayıda hayalet ağ toplandı.
İl Müdürlüğü açıklamasında, hayalet ağların temizlenmesinin, denizde yaşayan canlılar ve su altı florası için oldukça önem taşıdığı belirtilerek, “Deniz canlıları için büyük bir tehlike oluşturan hayalet ağların temizliğine ekipler tarafından devam edilmektedir” denildi.


Güncel 19.08.2021 13:48:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da iki grup arasında çıkan kavgada 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

3

Adana'da ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu kız çocuğu aranıyor

4

Hatay'da hırdavat dükkanında çıkan yangın hasara neden oldu

5

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

6

Futbol: Trendyol Süper Lig

7

Futbol: Trendyol Süper Lig

8

Isparta'da motosikletliler bağrağa saygı sürüşü yaptı

9

Hatayspor-Ümraniyespor maçının ardından

10

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı