Mersin'de "Kilikya Yolu Projesi" kapsamında trekking ve dağ bisikleti parkurları oluşturulacak

Mersin

Mersin'de "Kilikya Yolu Projesi" kapsamında trekking ve dağ bisikleti parkurları oluşturulacak

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hazırlanan "Kilikya Yolu Projesi" ile belirlenen güzergahlarda trekking ve dağ bisikleti parkurları oluşturularak, spor turizminin canlandırılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, projeyle, kentin tarihi güzelliklerinin yer aldığı bölgede oluşturulacak parkurlarla spor ve turizmin öne çıkması sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, projeyle Mersin'in tarihi ve kültürel zenginliğini sporla ön plana çıkarmak istediklerini belirtti.

Tarakçı, "Amacımız Antik Çağ'dan bu yana gelen büyük zenginliği ön plana çıkararak, spor turizmini geliştirmek. 'Kilikya' ismini verdiğimiz bu güzergahın rota tespit aşamalarındayız. Kilikya yolunun duyurulup, ulusal ve uluslararası alandan daha fazla katılımcıyı buraya çekerek, bu güzel tarihi zenginliğimizi ön plana çıkarmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Durukan da projeyle kentin arkeolojik değerlerini sporla harmanlamak istediklerini kaydetti.



Güncel 2.02.2021 12:08:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Kar yağışıyla beyaza bürünen Sertavul Yaylası dronla görüntülendi

2

Sanal kumar oyunları çocukları hedef alıyor

3

Altınbeşik Mağarası'nın yürüyüş yolu çelik kafesle korunacak

4

Narenciye ihracatı 2025'te Türkiye'ye 1 milyar 477 milyon 58 bin dolar kazandırdı

5

Gönüllüler, görme engelliler için kitapları "konuşturuyor"

6

GÜNCELLEME - Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

7

Manavgat'ta Doğu Türkistan konferansı düzenlendi

8

Antalya'da "Ölçülebilir mi güzellik? İdeadan günümüze estetik yargı" söyleşisi düzenlendi

9

Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

10

Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı