Mersin’de ’kolay kredi’ zanlılarına operasyon: 10 tutuklama

Mersin’de ’kolay kredi’ zanlılarına operasyon: 10 tutuklama

Mersin’de ’kolay kredi’ zanlılarına operasyon: 10 tutuklama

Mersin’de ’kolay kredi’ vaadiyle geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 10’u, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, bir istihbaratı değerlendiren ekipler, yaklaşık 1 yıl süren titiz çalışma sonucunda ’kolay kredi’ vaadiyle geçim sıkıntısı çeken birçok vatandaşı dolandırarak mağdur eden, aralarında eski banka çalışanlarının da olduğu 12 şüpheliyi tespit etti. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin merkezli Adana ve Yozgat’ta 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 12 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 1 tabanca ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan O.A., M.Ö., G.T., B.Ç., Ç.K., F.K., A.Ö., A.S., E.Ö.İ. ve A.B. tutuklanırken, 2 kişi de ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


Yurt Dünya 18.10.2022 10:36:04 0

İlginizi Çekebilir

1

HDI Sigorta yenilenen işveren markası ile çalışan deneyimini güçlendiriyor

2

Mdgrup Osmaniyespor, Kırşehirspor 2-1 mağlup etti

3

Osmaniye Uluslararası Yarı Maratonu koşuldu

4

Osmaniye’de kontrolden çıkan minibüs devrildi: 1 yaralı

5

Bakan Kurum, Hatay'da, 455 bininci afet konutu teslimi öncesi incelemelerde bulundu

6

Antalya'da su kanalına düşen ineği itfaiye kurtardı

7

Emekli emniyet müdürü ve oğlu çavdar sapıyla sanatsal eserler ortaya koyuyor

8

Adana'da denizde kafes balıkçılığında ilk hasat ihracat için yapıldı

9

Düden Şelalesi dört mevsim ziyaretçi ağırlıyor

10

Hatay'da temel kazısında Geç Antik Çağ'a ait mozaik bulundu