Mersin'de "Mağusa Fotoğrafları" sergisi açıldı

Mersin

Mersin'de "Mağusa Fotoğrafları" sergisi açıldı

MERSİN - Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde "Mağusa Fotoğrafları" sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Toros Üniversitesi ev sahipliğinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosluğu ve Gazimağusa Belediyesi işbirliğinde Gülüm Özveren Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergide, Fotoğraf Büyüsü Dostları Derneği üyelerinin Gazimağusa'da çektiği 35 fotoğraf yer aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Özgür Ezel, açılıştaki konuşmasında, Mersin'in Kıbrıs adasıyla uzun yıllara dayanan özel ilişkisi olduğunu söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Özel, "Mersin Limanı, Kuzey Kıbrıs'ın dünyaya açılan kapısı. Kuzey Kıbrıs'a giden uluslararası postalar dahi Mersin'den ulaşmaktadır. Bu kent bizim için özel. Gazimağusa kültür sanat anlamında çok ileri bir kentimiz. Sanatçılarımız da fotoğraflarıyla bu derinliği ve zenginliği çok güzel yansıtmış." diye konuştu.

Açılışta Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz ve Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Gazimağusa Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri yaptı, katılımcılar sergiyi gezdi.

Sergi, 16 Mayıs'a kadar açık olacak.



Eğitim 24.04.2025 18:51:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da bir kişinin öldüğü bıçaklı kavgaya ilişkin 3 zanlı tutuklandı

2

Futbol: Trendyol 1. Lig

3

Sakaryaspor-Hatayspor maçının ardından

4

Antalya'da taksi ile kamyonetin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

5

Hatay'da zıpkınla balık avlamak isteyen kişi kendini yaraladı

6

9. Uluslararası Kozmetik Kongresi Antalya'da başladı

7

SabancıDx ve Bulutistan'da üst düzey atama

8

Antalya'da Akdeniz Melek Yatırım Zirvesi düzenlendi

9

RoofStacks yerli teknolojiyle ödeme sistemleri altyapısını geliştirdi

10

Kahramanmaraş'ta engelli vatandaşlara akülü sandalye ve elektrikli motor desteği