Mersin'de marketlerde Kurban Bayramı öncesi fiyat ve etiket denetimi

Mersin

Mersin'de marketlerde Kurban Bayramı öncesi fiyat ve etiket denetimi

MERSİN - Ticaret Bakanlığı ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi.

Mersin İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, bayramın yaklaşması dolayısıyla denetimleri artırdı.

Ekipler, marketlerde yaptıkları denetimlerde, reyondaki ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırdı.

Ürünlerin 3 aylık alış ve satış fiyatlarının da incelendiği denetimde, sebze ve meyvelerin menşe ve geliş fiyat bilgileri Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden kontrol edildi.

İl Ticaret Müdürü Ferhat Sümer, gazetecilere, kent genelindeki denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi.

Bayram öncesi fahiş fiyatın önüne geçebilmek için kontrollerin sıklaştırdıklarını belirten Sümer, "Denetimlerimizde sadece tüketiciyi korumayı değil, basiretli ve dürüst çalışan tüccarlarımızın haklarını savunabilmeyi de amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın şikayetlerini Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'na bildirmelerini istiyoruz. Denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşırsak Bakanlığımız tarafından gerekli yaptırımlar uygulanacaktır." diye konuştu.



Ekonomi 4.06.2024 14:12:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Futbol: Trendyol Süper Lig

2

Futbol: Trendyol Süper Lig

3

Isparta'da motosikletliler bağrağa saygı sürüşü yaptı

4

Hatayspor-Ümraniyespor maçının ardından

5

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

6

Mersin'de çocuklar Toros Dağları'ndan getirilen karla eğlendi

7

Hatay'da sanayi sitesinde çıkan yangın kontrol altına alındı

8

Saimbeyli ilçesinde kar şöleni düzenlendi

9

Futbol: Trendyol 1. Lig

10

Kar yağışıyla beyaza bürünen Sertavul Yaylası dronla görüntülendi