Mersin'de öğrenciler topladıkları ahşap atıklarla kitaplık yaptı

Mersin

Mersin'de öğrenciler topladıkları ahşap atıklarla kitaplık yaptı

MERSİN - Mersin'in Erdemli ilçesinde ilkokul öğrencileri, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında ahşap geri dönüşüm malzemeleriyle okullarına kitaplık kazandırdı.

Kargıpınarı Çıkacak İlk ve Ortaokulu öğrencileri, narenciye üretimiyle öne çıkan ilçedeki atık limon kasalarını, elektrik kablolarını, ahşap merdivenleri, sandalyeleri ve sepetleri topladı.

Tarımda kullanılan ürünleri kütüphane malzemelerine dönüştüren öğrenciler, otomobil lastiklerinden de oturma grupları, sehpa ve masa yaptı.

Öğrenciler, bu çalışmasıyla okullarına kitaplık ve oturma alanı kazandırdı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, kütüphanenin açılış töreninde, örnek bir çalışmaya imza atıldığını belirterek, "Atık malzemeleri dönüştürerek kütüphane oluşturmaktaki amacımız, çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak ve sıfır atığa dikkati çekmek. Böylece çocuklarımızda çevre bilincini de geliştirmiş oluyoruz." dedi.

Öğrencilerden Nazlı Suna Çiller de kütüphane yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Atık malzemelerden yaptığımız kütüphane için hiç para harcamadık. Kütüphanenin kendi emeklerimizle yapılınca çok daha değerli olduğunu gördük." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler ve öğretmenler kütüphaneyi gezdi.



Bölgeden 7.01.2022 12:55:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Karaca ve Dünya Katılım Bankası'ndan servis bankacılığı alanında işbirliği

2

Fırat Life Style'ın yatırım hacmi 7 sektörde 10 milyar doları aştı

3

Antalya'da tohum ve tohumculuk sektörü konuşuldu

4

Antalya'da 45 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

5

Süper Amatör Lig'de Akdeniz Belediyespor, Binevler Spor'u 4-1 yendi

6

Antakya ilçesinde tamirhanede çıkan yangın söndürüldü

7

GÜNCELLEME - Adana'da işçi servisinin camını kaskla kıran motosikletlinin ehliyetine el konuldu

8

Antalya'da yağıştan etkilenen bölgelerde çalışma yapıldı

9

Sabiha Gökçen bağlantı portföyüne Slovenya'nın başkenti Lübliyana'yı ekledi

10

OYAK Çimento ARKE Arama ve Kurtarma Ekibi kuruldu