Mersin'de sağanaktan etkilenen alanlarda temizlik ve onarım çalışmaları sürüyor

Mersin

Mersin'de sağanaktan etkilenen alanlarda temizlik ve onarım çalışmaları sürüyor

MERSİN - Mersin'de dün etkili olan sağanak nedeniyle hasar gören alanlarda temizlik ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, taşkın yaşanan Mezitli Deresi çevresinde yıkılan duvarları onarıyor.

Mezitli Belediyesi ekipleri de yağışın etkisiyle sürüklenen çamur, kütük ve ağaç parçalarının biriktiği kıyı şeridini temizliyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de dere yataklarında yükselen suyun tahliyesi için iş makineleriyle çalışma yapıyor.

Mersin'de dün etkili olan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkilemiş, bazı dereler taşmış, menfez köprüler yıkılmış, araçlar su altında kalmıştı.

Valilikten yapılan açıklamada, 509 araç ve 1142 personelle sahada müdahale faaliyetleri yürütüldüğü, ilk belirlemelere göre 51 ev ve iş yerinin su taşkınlarından etkilendiği, aşırı yağışta mahsur kalan 12 vatandaşın kurtarıldığı, Doruklu Mahallesi'nde de 1 ev ve 1 ahırda yapılan incelemelerde 2 küçükbaş hayvanın telef olduğu bildirilmişti.



Yurt Dünya 31.01.2026 16:04:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da pide fırınlarının ramazan mesaisi başladı

2

Manavgat'ta kopan elektrik tellerindeki akıma kapılan 3 kuzu telef oldu

3

Hatay'da ramazan ayı fener alayıyla karşılandı

4

Antalya'da yanan evde yaşlı kadın yaşamını yitirdi

5

Antalya'da halk otobüsünün araç ve yayalara çarpması sonucu 5 kişi yaralandı

6

Adana'da Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası'nın bölge finali yapıldı

7

Burdur'da ramazan ayı fener alayıyla karşılandı

8

Hatay ve Osmaniye'de ilk teravih namazı kılındı

9

Alanya'da emniyet ve jandarma teşkilatına tahsis edilen 15 araç teslim edildi

10

Serikspor-Arca Çorum FK maçının ardından