Mersin'de şehit ailelerine, ellerinin ölçüsüne göre şekillendirilen saksı hediye edildi

Mersin

Mersin'de şehit ailelerine, ellerinin ölçüsüne göre şekillendirilen saksı hediye edildi

MERSİN (AA) - Mersin'de Toroslar Belediyesi, şehit ailelerine ellerinin ölçüsüne göre kalıplandırılan, fesleğen çiçeği ekili saksılar hediye etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehit ve Gazi Aileleri Hizmetleri Şefliği ile Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi işbirliğinde "Cennet Kokulum" adlı proje yapıldı.

Çalışmada, şehit anneleri ve babalarının el kalıpları, Türk bayrağı motifiyle süslenerek saksıya dönüştürüldü.

Şehitlerin isimlerinin yazıldığı, içerisine de fesleğen ekilen saksılar, düzenlenen anma programında ailelere hediye edildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın eşi Meltem Yılmaz da ailelerle saksılara ilk sularını döktü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TORTEK heykel seramik öğretmeni Fatma Yılmaz Botella Lucas, "Anne ve babalarımızın aljinat tekniğiyle 3 boyutlu el kalıplarını aldık. Kuruduktan sonra Türk Bayrağı motifiyle boyadık. Etkinlikte de birlikte el kalıplarına çiçek ekimini gerçekleştirdik ve bu çalışmayı şehitlerimizin isimleriyle ölümsüzleştirdik." ifadesini kullandı.





Güncel 20.04.2021 16:01:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de "6 Şubat Depremleri" konulu fotoğraf sergisi açıldı

2

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Adana'da ziyaretlerde bulundu

3

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Adana'da konuştu:

4

Bakan Kurum, Kahramanmaraş'taki "Ev Sahibi Türkiye Kura Çekim Töreni"nde konuştu:

5

Hatay'da 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğretmenler anısına fidan dikildi

6

Mersin'de ölen emekli polisin ailesi, Bakan Yerlikaya'nın taziye mesajıyla duygulandı

7

Su ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Fuarı Antalya'da başladı

8

Antalya'da altyapı çalışması sırasında insana ait olduğu değerlendirilen kemikler bulundu

9

Sibel Altun: Depremde 30 bin ekmek ürettik, insanüstü bir güçle çalıştık

10

Taekwondo okul sporları il seçmeleri Osmaniye’de tamamlandı