Mersin'de "sosyal mesafeli" banklar ilgi görüyor

Mersin

Mersin'de "sosyal mesafeli" banklar ilgi görüyor

MERSIN (AA) - Mersin'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsaminda Yenisehir Belediyesince tasarlanan sosyal mesafeye uygun banklar ilgi görüyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli marangozhanede yapilan banklar, oturan iki kisinin aralarinda bir metre mesafe olacak sekilde tasarlandi. Mesafenin ayarlanmasi için banklarin ortasina da içinde çiçekler bulunan saksilar yerlestirildi. Sokaga çikma kisitlamasi kapsaminda olmayan ve parklara giden vatandaslar, "sosyal mesafeli" banklara ilgi gösterdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit, yeni banklarin birçok noktaya yerlestirildigini belirterek "Üretime devam ediyoruz, sosyal mesafeli oturma banklarimizin sayisini arttiracagiz. En büyük temennimiz vatandaslarimizin saglik için evde kalmalaridir." ifadesini kullandi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca da dün Twitter hesabindan, Kestel Belediyesinin sosyal mesafe kuralina uygun olarak tasarladigi oturma bankinin fotografini paylasip "Türkiye'nin pratik zekasi, salgin sartlarinda, sosyal hayata ilginç görüntüler kazandirmaya basladi. Göze sürpriz yapanindan bir soruna çözüm olanina dek, her fikir güzel. (Mühim not: Fotograf çarsamba günü çekilmistir.)" yorumunda bulunmustu.



Yurt Dünya 10.05.2020 16:38:34 0