Mersin'de üniversite öğrencilerinin Gazze'ye destek için başlattıkları çadır nöbeti sona erdi

Mersin

Mersin'de üniversite öğrencilerinin Gazze'ye destek için başlattıkları çadır nöbeti sona erdi

MERSİN - Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencilerinin bazı sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve ABD'deki üniversitelerde başlayan eylemlere destek olmak amacıyla çadır kurarak tuttukları nöbet tamamlandı.

Anadolu Gençlik Derneği üyesi öğrenciler tarafından, MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'ndeki Cumhuriyet Alanı'nda kurulan "Gazze Dayanışma Çadırı"nda protestolar bugün de devam etti.

Öğrenciler alandaki duvarlara "Filistin'i Yalnız Bırakma", "Çocuklar Öldürülüyor" pankartları astı, Filistin ve Türk bayrağı açtı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen katılımcıların nöbeti bugün sona erdi.

Öğrencilerden Mehmet Şerif Akbaş, AA muhabirine, yardım nöbetinin sonuna geldiklerini söyledi.

Sabır ve azimle zulme karşı durmaya devam edeceklerini dile getiren Akbaş, "Gazzeli kardeşlerimizin vicdanımızla, duamızla yanlarında olduğumuzu belirttik. Acılarını paylaşmaya devam edeceğiz. Unutmayacağız, kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz." diye konuştu.



Yurt Dünya 31.05.2024 20:44:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Depremzede kadın, konteynerde kurduğu dikimevini KOSGEB desteğiyle büyüttü

2

Mersin'de çiçek açan erik ağaçları havadan görüntülendi

3

Yeşilay, "Sağlıklı Yaşam Ligi"yle çocukların bağımlılıkla mücadelede sorumluluk almasını hedefliyor

4

Kumluca Belediye Başkanı Avcıoğlu çalışan kadınları ziyaret etti

5

Türk Kızılay, Gazze ve Suriye'de sıcak yemek desteğini ramazanda da sürdürüyor

6

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Butckikh, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gazetecilerle buluştu

7

GÜNCELLEME - Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

8

Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

9

Adana'da kaybolan kadın için arama çalışması başlatıldı

10

Kahramanmaraş'ta silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı