Mersin'deki yaz kampında ağırlanan engelli bireyler hem spor hem tatil yapıyor

Mersin

Mersin'deki yaz kampında ağırlanan engelli bireyler hem spor hem tatil yapıyor

MERSİN - Mersin'in Silifke ilçesindeki Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampı'na aileleriyle katılan engelli bireyler, spor yapıp denizde yüzerek vakit geçiriyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) koordinatörlüğündeki Avrupa Birliği Erasmus Gençlik Programı'nın parçası olan "Respect" projesi kapsamında 94 engelli birey ve ailesi, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yaz kampına katıldı.

Masa tenisi, okçuluk, dart, plaj voleybolu, futbol ve basketbol etkinliklerinin düzenlendiği 4 günlük kampa katılanlar, spor yapma ve denizde yüzme imkanı buluyor.

Proje koordinatörü ve spor uzmanı Ali Osman Yağmurlu, AA muhabirine, Türkiye'nin farklı illerinden engelli gençler ile ailelerini ağırladıklarını söyledi.

Engellileri sportif faaliyetlerle desteklemeyi amaçladıklarını dile getiren Yağmurlu, "Projemiz, engelli gençlerin sosyal becerilerini geliştirmelerine, öz güven kazanmalarına ve destekleyici ortamda akranlarıyla olumlu iletişim kurmalarına fırsat sağlıyor." dedi.

TBESF görevlisi Ayhan Şahin, engelli bireyleri spora kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, kamp sonrasında da katılımcılarla iletişimi sürdüreceklerini anlattı.

Kampa Ankara'dan engelli oğluyla gelen Gülsen Erden de etkinliğin çok güzel geçtiğini, çocuğuyla eğlenceli vakit geçirdiklerini kaydetti.

Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampı'ndaki etkinlik 8 Eylül'de sona erecek.



Yurt Dünya 4.09.2024 17:18:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Kozan ilçesinde evde çıkan yangın söndürüldü

2

Tiryaki Agro ile Savola Group'tan stratejik ortaklık

3

BAİB Başkanı Çavuşoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Alanya'da tam doluluğa ulaşan Dim Barajı'ndan su tahliyesi yapıldı

5

SEKA Investment ve StoneX'ten stratejik işbirliği

6

Ağlasun'da su kuyusuna düşen oğlak AFAD ekibince kurtarıldı

7

Akdeniz ilçesinde peyzajda kullanılan süs bitkileri belediyenin seralarında üretiliyor

8

Bucak'ta "Güçlü Aile, Güçlü Nesil" konferansı düzenlendi

9

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde "Zeynep Işık'ı Anma Konseri" düzenlendi

10

Antalya'da "Dijital İnsan" zirvesi düzenlendi