Mersin'in cadde ve sokaklarını süsleyen çiçekler, kadınların kazanç kapısı oldu

Mersin

Mersin'in cadde ve sokaklarını süsleyen çiçekler, kadınların kazanç kapısı oldu

MERSİN- Mersin'de, "Kadın Üreticilerin Plastik Örtülü Seralarda Çiçek Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi" kapsamında bir araya gelen kadınlar, üretimini yaptıkları çiçekler sayesinde ev ekonomilerine katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında, 2 milyon mevsimlik çiçek yetiştirildi.

Kadınların elinde yeşeren çiçekler, Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde görev alan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ekipler tarafından toprakla buluşturuluyor.

Proje kapsamında istihdam edilen kadınlar, kentin dört bir yanına dikilerek renk cümbüşü oluşturan çiçekler sayesinde ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen üretici kadınlardan 60 yaşındaki Emine Büker, çiçek yetiştiriciliği yaparak hem mutlu olduğunu hem de kazanç sağlandığı belirtti.

Evine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Büker, "60 yaşından sonra sigortalanmayı öğrendim. En güzeli kendi emeğimle bir şeyler yapmak oluyor. Hep beraber Mersin'in güzelleşmesi için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Nebahat Özdemir (56) de severek yaptığı iş sayesinde üniversite öğrencisi oğluna katkıda bulunabildiğini kaydetti.

Gülnaz Bozaslan (41), proje sayesinde elde ettiği kazançla hem evinin hem de çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaya başladığını belirtti.



Bölgeden 23.05.2021 14:28:00 1
Tahsin Kara
24.05.2021 10:35:47
Çalışarak kentin güzelleşmesine ve aile bütçesine katkı sağlayan kadınlar aynı zamanda özgüven sahibi de oluyorlar. Mersin Belediyesini ve habere konu olan çalışan kadınları kutluyorum. Diğer il ve ilçe belediyelerinin de bu tarz çalışmalara imza atarak istihdam sağlamaları bir vatandaş olarak beklentimdir.

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da toz taşınımı etkili oluyor

2

Hatay'da cami önünde silahlı saldırıya uğrayan imam hayatını kaybetti

3

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

4

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

5

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

6

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

7

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

8

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

9

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi