Mersin'in eserlerinin UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne alınması hedefleniyor

Mersin

Mersin'in eserlerinin UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne alınması hedefleniyor

MERSİN - Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin kültürel miraslarının UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne alınmasını hedeflediklerini bildirdi.

Valiliğin açıklamasına göre Pehlivan, bir otelde Mersin Turizm İşletmeciler Derneğinin düzenlediği toplantıda turizm paydaşlarıyla bir araya geldi.

Pehlivan, burada, kentin yurt içinde ve yurt dışında tanınırlığının artırılması için büyük gayret gösterildiğini belirtti.

Mersin'de 11'i mavi bayraklı 41 plaj ve 100'ün üzerinde koy bulunduğunu ifade eden Pehlivan, kentin önemli tatil merkezlerinden olduğunu anımsattı.

Kentin her geçen gün daha fazla turisti ağırladığının bilgisini paylaşan Pehlivan, şunları kaydetti:

"İlimizin tanıtımına katkı yapmak ve sahip olduğumuz yapıları, varlıkları ön plana çıkarmak amacıyla UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki St. Paul Kuyusu ve çevresi, Korykos Antik Kenti, Alahan Manastırı ve Mamure Kalesi'ni kalıcı listeye aldırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca diğer tarihi varlıklarımızı da önce geçici listeye sonrada kalıcı listeye aldırmak gibi bir hedefimiz var."



Eğitim 3.07.2024 18:01:33 0

İlginizi Çekebilir

1

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Adana ile devam ediyor

2

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

3

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

4

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

5

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

6

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

7

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

8

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

9

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

10

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı