Mersin'in keşfedilmeyi bekleyen güzelliği: Karacaoğlan Şelalesi

Mersin

Mersin'in keşfedilmeyi bekleyen güzelliği: Karacaoğlan Şelalesi

MERSIN (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Mersin'in Erdemli ilçesindeki kayaliklarin arasindan yaklasik 40 metre yükseklikten dökülen Karacaoglan Selalesi ziyaretçilerine görsel sölen sunuyor.

Elvanli Mahallesi'ndeki coskun akan suyu ve manzarasiyla ziyaretçilerini cezbeden Karacaoglan Selalesi son günlerde Mersin ve çevre illerden gelenlerin ugrak mekani haline geldi.

Yaklasik 40 metre yükseklikten dökülen ve yaz sicaginda serinlemek isteyenlere essiz manzarada vakit geçirme imkani sunan selale, gerekli çevre düzenlemesiyle ilçenin turizmde önemli kozu olmaya hazirlaniyor.

"Sakli cennet" olarak nitelendirilen Karacaoglan Selalesi'ne gelenler yapilacak çalisma ve düzenlemelerle alanin bilinirliginin daha da artacagi inancinda.

Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, AA muhabirine, Erdemli'nin çok sayida doga güzelligine ev sahipligi yaptigini söyledi.

Karacaoglan Selalesi'nin bu güzelliklerden biri oldugunu dile getiren Tollu, son günlerde sakinlik arayanlarin bu selaleyi tercih ettigini söyledi.

Bu noktayi turizme kazandirmak için çalisma içerisinde olduklarini aktaran Tollu, söyle devam etti:

"Karacaoglan Selalesi zor bir cografyada ama ziyaretçilerimize huzur veren bir görüntüsü var. Selalenin etrafindaki araziler sahis arazisi. Su anda buralara çok dokunma imkanimiz yok. Mülkiyet sahipleriyle görüsüyoruz. Burada ya kamulastirma yoluna gidecegiz ya da onlarla ortak payda bulusup selalemizi turizme kazandirmak için gayret edecegiz. Karacaoglan Selalesi'ni daha güzel, yasanilabilir ve ilçemizin prestijine uygun bir sekilde hizmetine sunacagiz."

- "Kesfedilmesi gereken sakli bir cennet"

Adana'dan selaleyi görmeye gelen Eyüp Köseoglu da hafta sonunu degerlendirmek için Karacaoglan Selalesi'ni seçtiklerini ve güzel manzarada vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Ziyaretçilerden Cansu Koyutürk ise selaleyi internetten kesfettigini belirterek, "Ilçe merkezi sicak ama burasi çok serin ve ferah. Arkadaslarima da tavsiye edecegim. Biraz daha tanitimi yapilmasi gerekiyor. Kesfedilmesi gereken sakli bir cennet." diye konustu.

Selaleye ilk kez gelen Neriman Kemik de burada mutlu vakit geçirdigini ve selaleyi herkesin görmesi gerektigini aktararak, "Yollari biraz zor ama görülmeye deger. Sehir disindan gelenler için gezilebilecek bir yer. Herkesin görmesi gerekiyor. Mutlu bir gün geçiyoruz." ifadelerini kullandi.

Servet Çalimli da alanda çevre düzenlenmesi yapilmasiyla daha güzel bir yer olacagini aktardi.



Yurt Dünya 26.07.2020 11:10:07 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Antalya'da yabancı uyruklu kadın, evinde ölü bulundu

2

Burdur'da Honamlı tekesi ve Merinos koçu güzellik yarışması düzenlendi

3

Osmaniye Valisi Yılmaz, sağanak nedeniyle zarar gören mahalle ve köylerde inceleme yaptı

4

Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş'ın ABD'de ölümüne ilişkin yeni iddialar

5

Burdur'da üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

6

Çukurova Üniversitesi'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

7

Belen'de orman yangınları mücadele komisyonu toplantısı yapıldı

8

Kemer'de "Orman Benim" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi

9

Doğu Akdeniz ilçelerinde "Orman Benim" kampanyası düzenlendi

10

Hatay'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı