Mersin'in turistik mağara ve obruklarında düzenleme yapılacak

Mersin

Mersin'in turistik mağara ve obruklarında düzenleme yapılacak

MERSIN (AA) - Mersin Valisi Ali Ihsan Su, kenttin en önemli turizm alanlarindan Cennet-Cehennem Obruklari, Astim Magarasi ve Gilindire Magarasi'nda iyilestirme çalismalarinin yapilacagini bildirdi.

Çukurova Kalkinma Ajansinca (ÇKA) yürütülen 2020 yili Turizmde Destinasyon Yönetimi Fizibilite Destek Programi kapsamindaki "Cennet - Cehennem Ören Yeri 2. Etap ve Astim Magarasi Çevre Düzenlemesi" ile "Gilindire Magarasi" projeleri için Valilikte imza töreni düzenlendi.

Vali Su, yaptigi konusmada, kent turizmine katki saglayacak iki önemli fizibilite raporu projesini imzalayarak hayata geçirdiklerini söyledi.

Mersin'in önemli tarihi ve turistik yapilara ev sahipligi yaptigina isaret eden Su, "Ilimiz turizm açisinda açik hava müzesi konumunda. Çok önemli tarihi ve turistik degerlerimiz var. Bunlardan birisi Cennet-Cehennem ören yeri ve yakinlarindaki Astim Magarasi, digeri de Gilindire Magarasi. Her ikisi de dünya harikasi yerler." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanligi ile ÇKA'nin destekleriyle Cennet-Cehennem Obruklari'nda yenileme çalismalarinin yapildigini bildiren Su, söyle devam etti:

"Cehennem obrugunun üzerine yeni bir seyir terasi yaptik. Cennet obrugunun üst yapisini da tamamen degistirdik ve oralari güzellestirdik. Asagiya dogru inen merdivenlerden kiliseye kadar hepsini elden geçirdik, temizledik. Oraya 450 merdivenle iniliyor. Yasli ve rahatsiz olan vatandaslarimiz için zor oluyordu. Onlar için bir de asansör yaptik, gerçekten muhtesem bir hale geldi. Birinci fazi bitirdik, simdi ikinci etap olarak, magaranin içinden en sonuna kadar, oradaki düzenlemelerle ilgili yaptigimiz fizibilite raporu projemiz kabul edildi."

Astim Magarasi'nin iç ve dis çevre düzenlemesine iliskin çalismalarin sürdügünü aktaran Su, hazirlanacak fizibilite raporuyla magarada yapilacak düzenlemelerin ele alinacagini ifade etti.

Su, bir kirpiyi takip eden çobanin kesfettigi, ilginç figürlü sarkit, dikit ve sütunun yani sira magara incisi, bayrak traverten ve dus basligi gibi olusumlara sahip Gilindire Magarasi'nin "dünya harikasi" bir yer oldugununu vurgulayarak, magarada iyilestirme çalismalarina baslanacagini sözlerine ekledi.




Spor 22.05.2020 14:43:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da İşitme Engelliler Türkiye Hentbol Şampiyonası düzenlendi

2

Erdemli'de mahalleler arası futbol turnuvası başladı

3

Hatayspor'da kulüp başkanlığına Levent Mıstıkoğlu getirildi

4

Mersin'de spor okulları törenle hizmete girdi

5

Bedensel engelli antrenör, masa tenisinde milli sporcular yetiştirmeyi hedefliyor

6

Mersin'de dağ koşusu etkinliği düzenlendi

7

Mersin'in erkek basketbol takımı Süper Lig'de kalıcı olmayı hedefliyor

8

Türkiye'de lisanslı dalıcı sayısı artıyor

9

Isparta 32 Spor, teknik direktör Fuat Buruk ile anlaştı

10

Okçulukta Dünya Kupası'nın 3. ayağı Antalya'da sona erdi