Mersinli dalgıçlar Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarına katılacak

Mersinli dalgıçlar Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarına katılacak

Mersinli dalgıçlar Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarına katılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yoğun yağışlar nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’da arama ve kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere ekip gönderdi. İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 1 bot kaptanı ve 4 dalgıçtan oluşan ekip, su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmalarında bölgedeki ekiplere destek olacak.
Kısa süre önce yaşanan deprem felaketi ile sarsılan illerden olan Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya bu kez de sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. 2 gündür süren yoğun yağışlar nedeniyle bazı ilçeler sular altında kalırken, depremzedelerin kaldığı çadırlar ve konteyner kentler de sel ve su baskınlarından etkilendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi de selin vurduğu Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere İtfaiye Dairesi Başkanlığında görevli dalgıçlarını bölgeye gönderdi. Ekip, bölgede süren su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmalarına destek verecek. Zodyak bot, su altı arama kurtarma aracı ve malzeme aracıyla tam teçhizat yola çıkan ekip, kısa süre sonra bölgeye ulaşacak.

"Su altı ve su üstü arama kurtarma çalışması gerçekleştireceğiz"
İtfaiye Daire Başkanlığında Su Altı Arama Kurtarma Amiri olarak görev yapan Kasım Yıldız, "İki araç, bir tane zodyak botumuzla her türlü su altı ve su üstü arama kurtarma faaliyetini icra etmek için görevlendirildik. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Şanlıurfa’daki sel baskınında, Şanlıurfalı vatandaşlarımızın yanında olmak için yola çıktık. Halkımızın yanındayız. Her türlü arama kurtarma faaliyeti için hazırız" dedi.


Güncel 16.03.2023 09:50:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da iki kamyonun çarpıştığı kazada 1 kişi öldü

2

Antalya'da atık lastiklerden yapılacak inovatif ürünlerin AR-GE projesi tanıtıldı

3

Konyaaltı'da sporseverler yoga derslerinde buluştu

4

Albaraka Türk, EBRD'nin Dış Ticareti Destekleme Programı'na katıldı

5

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Yıldırım, Kaymakam Güneş'i ziyaret etti

6

Şipal, MÜSİAD İl Temsilcisi Olarak Atandı

7

Adana'da Seyhan Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı

8

Aras Kargo "Gaziantep Transfer Merkezi"ni hayata geçirdi

9

Alanya'da polisin "dur" ihtarına uymayan sürücüye 357 bin lira ceza uygulandı

10

Obezite birçok kronik hastalığın temelini oluşturuyor