MESKİ personeli yangın tatbikatı eğitimine katıldı

MESKİ personeli yangın tatbikatı eğitimine katıldı

MESKİ personeli yangın tatbikatı eğitimine katıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından ’Afet Tatbikat Yılı’ olarak ilan edilen 2022 yılında, çalışanlara yönelik 4 ayrı yangından korunma eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi.
MESKİ İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü Sivil Savunma Amirliği, ’Sivil Savunma Faaliyetlerinin Etkinliğinin Artırılması’ ile ’Yangından Korunma Ekipmanlarının Kontrollerinin Yapılması’ faaliyeti doğrultusunda, sivil savunma konusunda çalışanları bilinçlendirmek amacıyla yapılan tatbikat sayısını artırıyor. MESKİ’nin 4 farklı yerleşkede düzenlediği ’Yangın ve Yangından Korunma Eğitimi ve Tatbikatları’na toplam 229 personel katıldı. Tatbikatların ilki Mezitli Şube Şefliği Yerleşkesinde, ikincisi Makine İkmal ve Tesisler Dairesi Başkanlığı Yeni Yerleşkede (Heliport), üçüncüsü Doğu İşletmeler Dairesi Başkanlığı Tarsus D1 Depo Yerleşkesinde, dördüncüsü ise Teknik Hizmet Birimleri Yerleşkesinde gerçekleştirildi.
Tatbikatta yangına ilk müdahalenin yapılması, yangın söndürücülerin kullanılması, yangın anında yapılması gerekenler, hangi cins yangın söndürücünün hangi sınıf yangında kullanılacağı gibi hayati konularda teorik ve pratik bilgiler verildi.


Güncel 3.01.2023 11:15:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

2

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

3

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

4

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

5

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

6

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

7

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

8

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

9

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda

10

Antalya'da Plancia Magna heykeli açıldı